‘De Slimste Mens ter Wereld’: Dimitri Verhulst vertelt over zijn ruzie met koningin Mathilde

Dimitri Verhulst waagt vanaf vanavond zijn kans in De Slimste Mens ter Wereld. Als schrijver ontbreekt het hem uiteraard niet aan verhalen en dat blijkt al snel. Dimitri Verhulst blijkt namelijk al twee keer koningin Mathilde te hebben ontmoet, al liep dat niet altijd even vlot.

Na vier afleveringen namen we dinsdag afscheid van Raven van Dorst. Die verloor in het finalespel van zangeres Emma Bale. Zij mag dus, samen met interieurarchitect Bart Appeltans, door naar de aflevering van woensdagavond. Daar nemen ze het op tegen Dimitri Verhulst.

De 52-jarige Dimitri Verhulst schoolde zich recent om van schrijver naar regisseur. Zijn allereerste film Waarom Wettelen ging recent op Film Fest Gent in première.

Koningin Mathilde

In een preview die Play4 deelde, horen we Dimitri Verhulst vertellen over zijn ontmoetingen met het Belgische koningshuis. Zo blijkt hij al eens te zijn gaan eten met koning Filip en koningin Mathilde op de boekenbeurs in Frankfurt.

Dat was echter niet de eerste keer dat hij koningin Mathilde ontmoette. De eerste keer was Filip daar echter niet bij. Dimitri en Mathilde kregen toen wel bijna ruzie. “Ze ging toen een soort leesbevorderend project doen. Daarbij vertelde ze mij dat ze iedere avond haar kinderen in bed voorlas. Ik heb haar toen gezegd dat dat een stom idee was. Zo groeien die kinderen namelijk op in het idee dat literatuur slaapverwekkend is. Daarna was het wel heel stil”, zegt Dimitri Verhulst. “Daarna heeft ze dan haar man meegepakt?”, is de begrijpelijke reactie van Erik Van Looy.

Bekijk hier het fragment uit de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...