Damiano David van Måneskin lost nieuw solonummer ‘Born With a Broken Heart’

Damiano David, de frontman van de Italiaanse band Måneskin, heeft een nieuw solonummer gelost. Het gaat om het aanstekelijke popnummer Born With a Broken Heart, dat ook meteen een videoclip kreeg.

De wereld leerde Damiano David in 2021 kennen als frontman van de band Måneskin. Zij wonnen toen namelijk het Eurovisiesongfestival voor Italië. Die overwinning betekende de grote doorbraak voor de groep die internationaal verschillende hits scoorde. Maar eerder dit jaar liet de groep weten dat ze een pauze zouden inlassen. In die periode willen de vier leden zich focussen op hun solowerk.

Bassiste Victoria de Angelis bracht zo al het nummer Get Up Bitch! Shake Ya Ass uit, waarvoor ze samenwerkte met de Braziliaanse zangeres Anitta. Frontman Damiano David bracht dan weer vorige maand zijn eerste solonummer Silverlines uit. En nu heeft hij een nieuw nummer gelost.

Born With a Broken Heart

Silverlines was een emotioneel en ingetogen nummer, maar met Born With a Broken Heart gaat Damiano voor een heel andere stijl. Hoewel de titel lijkt te insinueren dat het opnieuw gaat om een emotioneel nummer, gaat het om een upbeat en catchy popnummer.

Maar achter die catchy muziek gaat een diepere inhoud schuil. “Ik schreef dit nummer toen ik uit een heel donkere periode kwam”, vertelt de zanger in een persstatement. “Ik voelde me emotieloos en ik was bang dat ik niets meer kon voelen, zowel goed als slecht. Dit gebeurde aan het begin van de meest betekenisvolle relatie van mijn leven, waarbij deze angst heel aanwezig was. Met het nummer wilde ik deze gevoelens onder woorden brengen en er vanuit een minder eng perspectief naar te kijken. Ik ben blij dat ik vandaag kan zeggen dat ik me niet meer zo voel, maar ik denk dat veel mensen zich kunnen herkennen in het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn.”

De videoclip heeft een hoog retrogehalte met een hoog Gene Kelly-gehalte (inclusief straatlantaarn). Zo waagt Damiano zich zelfs aal enkele danspasjes met zijn tegenspeelster in de videoclip. Het mag dus duidelijk zijn dat Damiano in zijn solowerk gaat voor een heel ander soort muziek dan zijn werk met Måneskin. Maar ook dit gaat de Italiaan verbazend goed af.

Bekijk hier de videoclip:

Meer
Lees meer...