‘Mijn Restaurant’: MYN in Genk mag dan toch openen, maar openingsavond brengt meteen problemen

Na weken van intense stress, onzekerheid en slapeloze nachten zijn de deuren van MYN in Genk in Mijn Restaurant eindelijk geopend. Voor eigenaars Alessio (30) en Olivier (33) ging woensdagavond een droom in vervulling. Maar die droom dreigde al snel een nachtmerrie te worden toen de allereerste service volledig in het honderd liep.

Het was lange tijd onzeker of het Genkse restaurant wel groen licht zou krijgen. Na extra, en naar verluidt broodnodige, coaching van juryleden Marcelo Ballardin en Shannah Zeebroek mochten Alessio en Olivier eindelijk van start gaan. De emoties liepen hoog op bij de opening. “Zoveel emotie! Dit is een droom die uitkomt. We zijn er klaar voor”, klonk een zelfverzekerde Alessio vlak voor de eerste gasten arriveerden.

Chef Wout

De vraag die velen zich stelden was echter: waren ze er écht klaar voor? Om de operationele kant te versterken, hadden de twee wel een belangrijke troef binnengehaald: Wout, een ervaren chef die de keuken moest rechthouden. “Hij is een machine, een redder in nood”, stelde Olivier zijn nieuwe kracht voor. Met Wout aan het fornuis leek MYN gewapend voor de eerste stormloop.

Die wapenrusting bleek echter niet bestand tegen de realiteit van een vol restaurant. De openingsavond veranderde al snel in pure chaos. De problemen begonnen aan de bar, waar de barman zich in zijn vinger sneed, wat meteen voor paniek en vertraging zorgde. Terwijl de bar kreunde, verzonk de keuken in anarchie. De bestelbonnen stapelden zich in een alarmerend tempo op, en de communicatie tussen de keuken en de zaal ontspoorde volledig.

Het was ‘redder in nood’ Wout die de chaos moest aanschouwen en de controle dreigde te verliezen. De ervaren chef zag hoe zijn structuur volledig in elkaar stortte en kon zijn frustratie niet verbergen. “Dat klopt allemaal niet!”, riep hij uit. “Ik ga uit mijn krammen schieten als het zo is. Ze zijn het hier aan het begaaien.”

Werk voor Alessio en Olivier

De euforie van de opening maakte bij MYN in Genk razendsnel plaats voor de keiharde realiteit van de horeca. De droomstart is gemist. Het is nu aan Alessio en Olivier om te bewijzen dat ze de chaos de baas kunnen en hun droom niet al in de eerste week in rook zien opgaan.

Mijn Restaurant is iedere dinsdag en donderdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...