‘Mijn Restaurant’: MYN en VONK maken zich klaar voor mogelijke sluiting

Het is erop of eronder vanavond in het VTM-programma Mijn Restaurant. In Antwerpen en Genk hangt er namelijk een donkere wolk. Voor restaurants VONK en MYN dreigt vanavond het doek definitief te vallen. Het lot van deze ondernemers ligt niet langer in eigen handen, maar volledig in die van de kijker.

De spanning is te snijden in de keukens van de genomineerde duo’s. Vanavond wordt het onverbiddelijke verdict geveld: wie mag zijn droom blijven najagen en voor wie eindigt het horeca-avontuur abrupt? Het contrast tussen de twee bedreigde teams kan bijna niet groter zijn, hoewel de inzet voor beiden identiek is.

VONK

In Antwerpen begint de harde realiteit langzaam in te dalen bij Jonas. De routine van de mise-en-place wordt plotseling een moment van diepe reflectie. “Je staat je filet te snijden en ineens denk je: fuck … is dit écht de laatste keer?” klinkt het emotioneel. De angst dat dit de allerlaatste service is in VONK, verlamt en motiveert tegelijkertijd.

MYN

Aan de andere kant van het land, in Genk, proberen Alessio en Olivier die angst om te zetten in pure vechtlust. Het duo heeft een moeilijk parcours achter de rug, maar weigert de handdoek in de ring te gooien. “We komen van ver en we willen de mensen laten zien dat we het wel kunnen”, zegt een strijdbare Olivier. Voor Alessio voelt het runnen van MYN inmiddels als een tweede natuur: “Het voelt alsof ik dit al veel langer doe dan enkele weken. We zijn onze droom aan het waarmaken.”

Mijn Restaurant is iedere dinsdag en donderdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...