Left Right
scrollTop top

ABBA brengt na 35 jaar nieuwe muziek uit


ABBA brengt na 35 jaar nieuwe muziek uit

In een Instagrampost heeft de Zweedse band ABBA bekend gemaakt dat ze terug samen de studio zijn in gegaan en daar zijn twee nieuwe nummers uitgekomen. We hebben 35 jaar moeten wachten op nieuwe muziek van de band. En er komt ook een virtual reality tour.

Het heeft er lang naar uitgezien dat er geen reünie zou komen, want de vier hadden ruzie. Nu kunnen ze allemaal terug door dezelfde deur. “We vonden alle vier dat het na 35 jaar wel leuk kon zijn om terug dingen op te nemen in de studio”, zegt ABBA in hun bericht. De band heeft twee nummers opgenomen, één van de twee heet I Still Have Faith In You. Een precieze release datum is er nog niet

De band van Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog en Anni-Frid Lyngstad werd in 1972 opgericht en in 1974 won de Zweedse band met het nummer Waterloo het Eurovisiesongfestival. Van dat nummer werden wereldwijd 400 miljoen singels van verkocht. De laatste nummers van ABBA werden in 1982 opgenomen en daarna ging de band uit elkaar. Maar het succes bleef, want de musical Mamma Mia!, dat gebaseerd is op hun hits is door meer dan 50 miljoen mensen bekeken.

Virtual reality optreden

Echt samen gaat de band niet meer op het podium staan, maar in hun post maken ze wel bekend dat er een soort virtual reality-tour komt. Het nummer I Still Have Faith In You zal door de digitale versies van de bandleden van ABBA gebracht worden in een TV-special die BBC in december zal uitzenden.

Herontdek hier het oudere werk van ABBA!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810