ABBA sluit reünie tijdens Eurovisiesongfestival 2024 uit

Volgend jaar zal het exact 50 jaar geleden zijn dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met het legendarische nummer Waterloo. Omdat het Songfestival, door de overwinning van Loreen, dan terugkeert naar Zweden hoopten veel fans op een reünie van de Zweedse band. Bjorn Ulvaeus en Benny Andersson sluiten dat echter uit.

Zweden won een kleine twee weken geleden voor de zevende keer ooit het Eurovisiesongfestival. Daarvoor dankte het Loreen, die met haar lied Tattoo zelf voor de tweede keer mocht zegevieren, elf jaar na haar eerste overwinning met Euphoria. Daardoor gaat het Songfestival in 2024 opnieuw door in Zweden, al is nog niet duidelijk in welke stad.

ABBA

Bij de fans van Eurovisie zijn de verwachtingen voor de editie van 2024 uiteraard hoog. Zweden bewees in het verleden namelijk al meermaals dat het voor zeer goede shows kan zorgen. Daarbij hoopten velen ook op een reünie van ABBA. Volgend jaar het namelijk exact 50 jaar geleden zijn dat deze Eurovisie-iconen zelf de wedstrijd wonnen.

Anderhalf jaar geleden kondigde ABBA al een soort comeback aan. Alleen ging het daarbij om een virtuele reeks concerten onder de naam ‘ABBA Voyage‘. Begin jaren 2000 zou de groep naar verluid een aanbod van bijna 1 miljard euro voor 100 echte concerten hebben geweigerd.

Geen reünie

Een echte reünie van ABBA zal dus ook volgend jaar op het Eurovisiesongfestival niet gebeuren. “Ik wil het niet, en als ik het niet wil, doen de anderen het niet. Het is voor ons alle vier hetzelfde. Als iemand ‘nee’ zegt, is een nee”, legt Benny Andersson uit aan BBC. Bjorn Ulvaeus treedt hem daarin bij. “We kunnen 50 jaar Abba vieren zonder dat we op het podium staan”, besluit hij.

Meer
Lees meer...