Acid gaat (voorlopig) dan toch niet in beroep tegen veroordeling

Acid, die eigenlijk Nathan Vandergunst heet, gaat voorlopig dan toch niet in beroep tegen zijn recente veroordeling. Dat heeft hij de bekende YouTuber zelf bekendgemaakt. Naar eigen zeggen heeft Acid “zijn punt bewezen”.

De rechtbank van Brugge heeft donderdag 22 februari 2024 YouTuber Acid (Nathan Vandergunst) schuldig bevonden is aan elektronische belaging. Daardoor kreeg hij een boete van 800 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Ook moet hij een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer wiens restaurant hij bij naam noemde. Dat bedrag is overigens provisioneel, want pas later wordt de echte schade bepaald.

“Justitie is gefaald”

Kort na zijn veroordeling raakte bekend dat Acid in beroep zou gaan tegen de uitspraak van de rechter. Maar nu heeft hij dat zelf ontkend in een nieuwe video op YouTube. “Mijn advocaat vindt dat ik in beroep moet gaan omdat de straf ridicuul is”, zegt hij daar.

“In mijn hoofd is het done. We hebben ons punt bewezen, justitie is gefaald”, gaat hij verder. “Ik heb geen zin om dat naar hoger beroep te brengen, er weer een hele klets geld tegen te smijten en weer zes maanden te moeten wachten om dan weer dezelfde bullshit te horen die we net te horen hebben gekregen. Het punt is duidelijk gemaakt. Ik ga die fucking gevangenisstraf op mijn strafblad meedragen als constante herinnering aan wat hier gebeurd is, en dat ga ik met trots doen. Wij hebben echt iets veranderd, wij hebben echt iets gedaan dat hele grote gaten aangetoond heeft in België.”

In een reactie onder zijn video laat Acid weten dat hij nog niets definitief heeft beslist en momenteel nog in overleg is met zijn advocaten. Mogelijk gaat hij dus toch in beroep.

Meer
Lees meer...