Acteur Darren Kent (36) uit ‘Game of Thrones’ overleden

De Britse acteur Darren Kent is overleden. Dat heeft zijn agentschap bekendgemaakt via X, het vroegere Twitter. Kent was onder andere te zien in een aflevering van Game of Thrones en meer recent ook in de film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Hij werd amper 36 jaar.

Darren Kent is geboren in Essex, net boven Londen in het Verenigd Koninkrijk. Hij studeerde in 2007 af aan de prestigieuze Italia Conti-school in de richting Performing Arts. Daarna ging hij aan de slag op het podium in de vakantieparken van Pontins in de UK.

Game of Thrones

Zijn eerste echte acteerrol was in de horrorfilm Mirrors uit 2008 naast onder andere Kiefer Sutherland. Vier jaar later zou hij een prijs krijgen voor zijn acteerprestatie in de film Sunnyboy. In 2014 was hij in één aflevering van Game of Thrones kort te zien als geitenboer in Slavers Bay. Zijn grootste rol had hij in de Amerikaanse sciencefictionreeks Blood Drive uit 2017 als The Scholar. Daarna was hij ook nog onder andere te zien in Les Misérables, EastEnders en Happy Hours. Een van zijn meest recente rollen was in de film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves uit 2023 waar hij een tot leven gewekt lijk speelde.

In 2021 maakte Darren Kent zijn regiedebuut in de BBC-reeks The Break. Datzelfde jaar viel de door hem gemaakte kortfilm You Know Me in de prijzen.

Gezondheidsproblemen

Er is geen doodsoorzaak gegeven bij het overlijden van Darren Kent. Zijn management meldt wel dat hij vorige week vrijdag vredig is gestorven. Kent kampte al langer met heel wat gezondheidsproblemen. Zo kampte hij met osteoporose en artritis en had hij ook een huidaandoening.

Meer
Lees meer...