Acteur Kim Woo-bin koopt een stukje BTS-geschiedenis: fans maken zich zorgen

De Zuid-Koreaanse acteur Kim Woo-bin heeft een bijzonder gebouw gekocht in Seoul. Het gaat om het oude kantoorgebouw van Big Hit Entertainment, waar de oorsprong van BTS ligt. Voor veel fans van BTS is het een heus monument en een vaste stop tijdens een bezoek aan Seoul. Maar mogelijk zal het gebouw nu dus een nieuwe bestemming krijgen en daar zijn fans niet tevreden over.

BTS is nu de grootste boysband ter wereld. Maar dat was ooit anders. In hun begindagen moest de groep het met heel wat minder middelen stellen en trainden ze in een gebouw in Nonhyeon-dong in Seoul. Ondertussen verdiende de groep zo veel geld dat Big Hit Entertainment uitgroeide tot het conglomeraat HYBE dat gehuisvest is in een zelfgebouwde en hypermoderne wolkenkrabber. Het oude gebouw in Nonhyeon-dong bestaat nog steeds en wordt vooral bezocht door fans van BTS, die boodschappen voor de groepsleden achterlaten op de muren. Maar dat zal mogelijk verleden tijd zijn.

Kim Woo-bin

De populaire Zuid-Koreaanse acteur Kim Woo-bin (34), die je kan kennen uit onder andere Black Knight, Our Blues en The Heirs, heeft een opvallende aankoop gedaan. Hij heeft het oude kantoorgebouw van Big Hit Entertainment gekocht voor maar liefst 13,7 miljard won (zo’n 9,2 miljoen euro). AM Entertainment, het agentschap van Kim Woo-bin, bevestigde dat de verkoop plaatsvond in maart. Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de acteur van plan is met het gebouw.

De fans van BTS zijn niet al te blij met het nieuws. Zij zien het gebouw als een belangrijke plaats in de geschiedenis van de boyband. Het gebouw staat daarom ook vol met boodschappen van de fans aan BTS. Er wordt nu gevreesd dat Kim Woo-bin het gebouw een nieuwe bestemming zal geven. In dat geval zullen de boodschappen van de muren verdwijnen en zal er ook mogelijk iets veranderd worden aan het uitzicht van het gebouw.

Meer
Lees meer...