Left Right
scrollTop top

Adidas scoort met schoenen gemaakt van plastic afval uit de zee


Adidas scoort met schoenen gemaakt van plastic afval uit de zee

Amper een jaar na de release van de eerste reeks, verkocht schoengigant Adidas al één miljoen paar schoenen, gemaakt uit plastic afval uit zee. De schoenketen zet grote en belangrijke stappen om plasticvervuiling tegen te gaan en plant ook in de toekomst nog gelijkaardige projecten.

Dat ze grote stappen zetten met hun schoenen is niet overdreven wanneer je de cijfers bekijkt. Terwijl ze in 2015 de eerste samenwerking startten om schoenen uit plastic zee-afval te produceren, lag het aantal verkochte paren in 2017 al op één miljoen. Adidas is dan ook niet van plan om de productie te stoppen.

Integendeel, ze zijn volop bezig om de samenwerking met milieuorganisatie ‘Parley For The Oceans’ uit te breiden. CEO Kasper Rorsted vindt het niet meer dan normaal dat zijn bedrijf schoenen op een verantwoorde en duurzame manier produceert.

11 plastic flesjes, 1 paar schoenen

In 2015 werd het eerste prototype geproduceerd en hoewel het toen nog niet zeker was of de schoen ooit de winkels zou halen, beschikt Adidas ondertussen al over drie verschillende schoenreeksen, gemaakt uit plastic. De schoenen uit de reeksen Ultraboost, Ultraboost X en Ultraboost Uncaged bestaan voor ongeveer 95% uit plastic afval. Om één paar schoenen te maken, heb je zowat elf plastic flesjes nodig. Doe dat getal maal het aantal geproduceerde en verkochte schoenen en je krijgt een mooi aantal recyclagepunten, toch? Good job, Adidas!

Adidas

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810