Agust D (BTS) lost emotionele videoclip voor ‘AMYGDALA’

Afgelopen vrijdag, op 21 april 2023, loste SUGA van BTS zijn derde album onder de naam Agust D. Dat album is het einde van een trilogie en betekent ook dat we Agust D voorlopig niet meer zullen terugzien. We kregen al twee videoclips te zien, die van People Pt.2 (feat. IU) en die van Haegeum, maar nu is er een ook een derde videoclip verschenen voor het nummer AMYGDALA.

SUGA heeft de derde en laatste videoclip van zijn album gelost. Het emotionele nummer AMYGDALA kreeg een al minstens even emotionele videoclip waarin SUGA terugkeert naar de moeilijkste momenten uit z’n leven.

AMYGDALA

AMYGDALA Is waarschijnlijk het meest persoonlijke nummer van het album ‘D-DAY’. In het album haalt de rapper verschillende moeilijke momenten uit zijn leven aan. Zo heeft hij het over de hartoperatie van zijn moeder, de leverkanker van z’n vader en het ongeval dat zijn slepende schouderblessure veroorzaakte. In het nummer probeert SUGA al deze moeilijke herinneringen van zich af te schudden en ze te zien als de dingen die hem maakten tot wie hij nu is. “What didn’t kill me only made me stronger / I’m blooming like a lotus flower now”, zingt hij zo. De titel van het nummer is een duidelijke metafoor, want de amygdala is het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het reageren op bedreigende stimuli en geactiveerd wordt wanneer we angst of boosheid voelen.

De clip sluit dicht aan bij de tekst van het nummer en toont hoe SUGA vastzit in een kamer en telkens dezelfde dag opnieuw herbeleeft. Het gaat daarbij om de dag waarop hij z’n ongeval had. SUGA sprak hier in het verleden al over. Om wat geld bij te verdienen tijdens zijn trainingsperiode, kluste hij bij als koerier. Maar op een dag had hij een ongeluk waarbij z’n schouder geblesseerd raakte. Nu, jaren na het ongeval, heeft hij nog steeds last van die schouder, waaraan hij enkele jaren geleden ook geopereerd werd en zo enkele maanden out was.

We zien hem in de videoclip vechten tegen het trauma, maar het blijkt een onmogelijke strijd te zijn. Daarbij komen we ook te weten dat het typerende litteken over het oog van Agust D geplaatst werd door hemzelf. SUGA liet eerder al weten dat Agust D de boze en gefrustreerde versie van zichzelf voorstelt. Het feit dat hij zichzelf het litteken gaf, toont aan dat hij eigenlijk zelf verantwoordelijk is voor zijn frustraties en dat hij dus ook zelf de enige is die er iets aan kan doen.

Bekijk hier de videoclip van AMYGDALA van Agust D (je moet wel op YouTube kijken, aangezien er een leeftijdsbeperking is op de video):

Meer
Lees meer...