Agust D (BTS) en IU lossen samenwerking ‘People Pt.2’

SUGA van BTS brengt op vrijdag 21 april zijn soloalbum D-DAY uit. Hij zal dat opnieuw doen onder zijn alias Agust D, dat hij eerder al gebruikte voor de mixtapes ‘Agust D’ en ‘D-2′. Vandaag kregen we al het eerste nummer van dat album te horen. Het gaat om het nummer People Pt.2, een samenwerking met de Zuid-Koreaanse solozangeres IU. 

Fans van BTS lijken geen seconde rust te krijgen. Nadat Jimin vorige maand zijn eerste soloalbum ‘FACE’ uitbracht, is het deze maand aan SUGA om zijn solowerk op de wereld los te laten. En daarvan liet hij vandaag al het eerste nummer horen.

Agust D

Min Yoon-gi is een man van vele namen. Bij BTS gebruikt de rapper de artiestennaam SUGA, maar zijn solowerk brengt hij uit onder de naam Agust D. Op vrijdag 21 april zal hij ook onder die laatste naam zijn laatste deel van een trilogie uitbrengen. Die trilogie startte in 2016 met de mixtape ‘Agust D’. In 2020 volgde de tweede mixtape van Agust D, getiteld ‘D-2’. 

En nog eens drie jaar later is Agust D toe aan zijn (voorlopige) sluitstuk. Het album ‘D-DAY’ verschijnt in z’n totaliteit op vrijdag 21 april, maar de eerste single krijgen we twee weken eerder al te horen. En voor dat nummer kon Agust D dienst doen op een bijzondere featuring artist

People Pt. 2 (Feat. IU)

De eerste single van ‘D-DAY’ kreeg de naam 사람 Pt. 2 ofwel People Pt. 2 en vormt zo het tweede deel van het nummer 사람 (People) dat te vinden is op het album ‘D-2’ van Agust D uit 2020. Op de single krijgt de rapper het gezelschap van de solozangeres IU, met wie hij in het verleden ook al samenwerkte.

In mei 2020 verscheen het nummer eight van IU, waarop Min Yoon-gi, toen onder zijn BTS-alias SUGA, te horen was als featuring artist. Hij was toen ook de producer van het nummer. Eight was een nummer over ouder worden en terugkijken naar je jongere jaren. People Pt. 2 gaat over de betekenis van liefde en de vergankelijkheid ervan.

Op het einde van de videoclip van het nummer geeft Agust D ook zelf nog een woordje uitleg over het nummer. Daarbij laat hij weten dat People Pt.2 een boodschap is die hij heeft voor anderen, maar ook voor zichzelf. Hij schreef het nummer tijdens de coronapandemie op het moment waarop ook zijn leven stil kwam te staan en hij het gevoel had dat hij alles verloren was. “Het bevat een boodschap die ik aan mezelf wilde vertellen.”

Bekijk hier de videoclip van People Pt.2:

Meer
Lees meer...