SUGA (BTS) kondigt derde album als Agust D aan

SUGA wordt het volgende lid van BTS dat z’n soloalbum zal uitbrengen. Hoewel het zal gaan om het eerste officiële soloalbum van SUGA, wordt het het derde en laatste deel van zijn Agust D-trilogie. SUGA bracht in het verleden namelijk al twee mixtapes uit onder de naam Agust D.

Op 14 juni 2022 kondigden de leden van BTS aan dat ze de komende maanden vooral aan hun solowerk zouden werken, waardoor de activiteiten als groep tijdelijk stopgezet werden. Ondertussen weten we dat dit te maken heeft met de verplichte legerdienst die de leden moeten vervullen. Jin, het oudste lid van de groep, startte die legerdienst in december 2022 en binnenkort zal ook j-hope aan zijn militaire dienstplicht beginnen. De andere leden zullen waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar volgen.

‘D-DAY’

Kort na de aankondiging van het solowerk van BTS, kwam j-hope al met zijn soloalbum ‘Jack In The Box’. In december volgde RM met zijn soloalbum ‘Indigo’. Vorige maand was het de beurt aan Jimin met zijn soloalbum ‘FACE’. En nu kunnen fans van BTS zich klaarmaken voor het vierde soloalbum.

SUGA zal namelijk deze maand zijn eerste officiële soloalbum ‘D-DAY’ lossen. Hij zal dat opnieuw doen onder zijn alter ego Agust D, dat hij ook al gebruikte bij zijn mixtapes ‘Agust D’ (2016) en ‘D-2’ (2020). In het verleden brachten de leden van BTS hun solowerk steevast uit als mixtape, in plaats van als officieel album. Dat vertaalde zich ook in de manier waarop deze albums verspreid werden. Zo zijn deze enkel online te vinden en kon je ze dus niet als fysiek album kopen. Dat zal wel het geval zijn met ‘D-DAY’. ‘D-DAY’ zal het derde en dus ook laatste deel worden van wat SUGA omschrijft als zijn Agust D-trilogie.

Het album ‘D-DAY’ verschijnt op vrijdag 21 april, maar op vrijdag 7 april krijgen we al een eerste single van het album te horen. Het is nog niet geweten hoe die single heet.

SUGA: Road To D-DAY

Dat het album de naam D-DAY kreeg, komt niet helemaal als een verrassing. Enkele dagen geleden kondigde Disney+ namelijk de nieuwe documentaire SUGA: Road To D-DAY aan, die in het teken zal staan van de rapper van BTS. In de documentaire zullen we SUGA volgen tijdens de voorbereidingen op zijn album ‘D-DAY’ en zijn tour die kort na de release van zijn album start.

Met zijn ‘SUGA / Agust D Tour’ zal SUGA vanaf 26 april touren door de Verenigde Staten en Azië. Alle stops van deze tour zijn al uitverkocht. Het is nog niet duidelijk of er ook een livestream zal zijn van een (of meerdere) van de concerten.

Meer
Lees meer...