Agust D (BTS) kondigt eerste single album ‘D-DAY’ aan: ‘People Pt. 2 (Feat. IU)’

SUGA van BTS brengt op vrijdag 21 april zijn soloalbum D-DAY uit. Hij zal dat opnieuw doen onder zijn alias Agust D, dat hij eerder al gebruikte voor de mixtapes ‘Agust D’ en ‘D-2′. Nu vrijdag, op 7 april 2023, verschijnt alvast de eerste single van het album. En daarvoor bundelt hij z’n krachten met de Zuid-Koreaanse solozangeres IU.

Fans van BTS lijken geen seconde rust te krijgen. Nadat Jimin vorige maand zijn eerste soloalbum ‘FACE’ uitbracht, is het deze maand aan SUGA om zijn solowerk op de wereld los te laten. Hij zal nu vrijdag al zijn eerste single lossen en daarover heeft hij nu meer informatie gelost.

Agust D

Min Yoon-gi is een man van vele namen. Bij BTS gebruikt de rapper de artiestennaam SUGA, maar zijn solowerk brengt hij uit onder de naam Agust D. Op vrijdag 21 april zal hij ook onder die laatste naam zijn laatste deel van een trilogie uitbrengen. Die trilogie startte in 2016 met de mixtape ‘Agust D’. In 2020 volgde de tweede mixtape van Agust D, getiteld ‘D-2’.

En nog eens drie jaar later is Agust D toe aan zijn (voorlopige) sluitstuk. Het album ‘D-DAY’ verschijnt in z’n totaliteit op vrijdag 21 april, maar de eerste single krijgen we twee weken eerder al te horen. En voor dat nummer kon Agust D dienst doen op een bijzondere featuring artist.

People Pt. 2 (Feat. IU)

De eerste single van ‘D-DAY’ kreeg de naam 사람 Pt. 2 ofwel People Pt. 2 en vormt zo het tweede deel van het nummer 사람 (People) dat te vinden was op het album ‘D-2’. Op de single krijgt de rapper het gezelschap van de solozangeres IU, met wie hij in het verleden ook al samenwerkte.

In mei 2020 verscheen het nummer eight van IU, waarop Min Yoon-gi, toen onder zijn BTS-alias SUGA, te horen was als featuring artist. Hij was toen ook de producer van het nummer. Maar nu volgt er dus een tweede samenwerking van de twee.

Beluister hier eight, de eerste samenwerking tussen IU en SUGA/Agust D:

Beluister hier 사람 (People) van Agust D:

Meer
Lees meer...