Airbnb belooft gratis onderdak aan wie getroffen wordt door inreisverbod van Trump

Airbnb belooft gratis onderdak aan wie getroffen wordt door inreisverbod van Trump

Airbnb is van plan om gratis huizen ter beschikking te stellen van mensen die getroffen worden door het nieuwe migrantendecreet van Trump. Dat heeft CEO Brian Chesky op Facebook laten weten. Een concreet plan is er nog niet, maar dat zou wel volgen. Airbnb is overigens niet het enige bedrijf dat maatregelen neemt door het decreet van Trump, want ook verschillende technologiebedrijven hebben gereageerd.

Maar Airbnb is ook duidelijk van plan om de getroffen mensen te helpen. Zo willen ze bijvoorbeeld hun “disaster response tool” inzetten, die al eerder gebruikt werd om mensen in getroffen gebieden een dak boven hun hoofd te bieden. CEO Brian Chesky roept getroffen mensen op om hem te mailen, zodat hij een oplossing kan vinden.

“We hebben 3 miljoen huizen ter beschikking, dus we kunnen zeker een plek vinden”, klinkt het een statement

Google en co

Maar ook andere technologiebedrijven reageren op en/of nemen maatregelen tegen het migrantendecreet van Trump. Bij Google bijvoorbeeld zouden zo’n 187 werknemers rechtstreeks getroffen worden door het executive order van Trump. Bovendien zag het bedrijf zich genoodzaakt om verschillende werknemers die overzees aan het werk waren, terug te roepen.

De CEO van Apple – Tim Cook – liet dan weer weten dat zijn bedrijf niet bestaan zou hebben zonder immigratie. Oprichter Steve Jobs was immers de zoon van een Syrische immigrant. “Er zijn werknemers van Apple die rechtstreeks getroffen worden door het immigratiebevel. […] Apple zal alles doen om hen te helpen”, klonk het in een e-mail aan het personeel.

Een soortgelijk bericht werd verspreid door de CEO van Uber naar zijn personeelsleden. En ook de CEO van Netflix liet op Facebook weten dat verschillende personeelsleden getroffen worden door de maatregelen van Trump, die hij omschrijft als “un-American“.

Eerder reageerde ook Twitter-CEO Jack Dorsey via zijn persoonlijke account op het nieuwe decreet. Net als Mark Zuckerberg van Facebook, die zijn persoonlijk verhaal vertelde op zijn account.

Gesponsorde artikelen