Alec Baldwin keert terug naar ‘Saturday Night Live’ na nietigverklaring rechtszaak fatale schietpartij


In het kort

  • Alec Baldwin keerde terug naar SNL nadat zijn rechtszaak over de fatale schietpartij op de set van Rust was afgewezen.
  • De terugkeer van Baldwin was zijn eerste optreden sinds het seponeren van het proces in juli, waar hij werd beschuldigd van onvrijwillige doodslag.
  • Hannah Gutierrez-Reed, de bewapeningsagent van de productie, kreeg een gevangenisstraf voor het niet goed beheren van munitie.

Alec Baldwin keerde onlangs terug bij Saturday Night Live (SNL) na een onderbreking die volgde op zijn rechtszaak over de fatale schietpartij op de set van Rust.

Terugkeer naar SNL en recente ontwikkelingen

Baldwins carrière kwam in gevaar na het incident in 2021, toen een pistool tijdens de repetities een echte kogel afvuurde, waardoor Halyna Hutchins op tragische wijze om het leven kwam. Hij werd beschuldigd van onvrijwillige doodslag, een beschuldiging die hij heftig ontkende. Zijn terugkeer naar SNL, een show waarin hij een recordaantal van 17 keer optrad, was zijn eerste optreden sinds de verwerping van het proces in juli.

Baldwin begon de aflevering van deze week met het imiteren van Fox News presentator Bret Baier en satireerde zijn recente interview met de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris, gespeeld door Maya Rudolph. De sketch belichtte op humoristische wijze de gespannen uitwisseling tussen Baier en Harris en stak de draak met hun onderbrekingen tijdens het gesprek. Rudolphs Harris merkte zelfs sarcastisch op, “Het genoegen is niet aan ons”, nadat ze Baldwins Baier de hand had geschud.

Eerdere successen op SNL

Baldwins succes in SNL in het verleden omvat een Emmy Award voor zijn vertolking van de voormalige Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump in 2017. De aanklacht voor onvrijwillige doodslag tegen Baldwin werd ingetrokken omdat de rechter had besloten dat bewijsmateriaal, met name een partij kogels, openbaar had moeten worden gemaakt aan Baldwins juridische team.

Hoewel Baldwin volhoudt dat hij de trekker niet heeft overgehaald en zich niet bewust was van de aanwezigheid van echte kogels op de set, en de gebeurtenis omschreef als een “onbegrijpelijke gebeurtenis“, kreeg Hannah Gutierrez-Reed, de bewapeningsmanager van de productie, in april een gevangenisstraf voor onvrijwillige doodslag. Ze werd schuldig bevonden aan het niet goed beheren van munitie, wat resulteerde in een mix van echte kogels en dummy kogels die er uiteindelijk toe leidde dat Baldwin het fatale schot afvuurde.

Meer
Lees meer...