‘Rust’: Meer dan twee jaar na dodelijk ongeval krijgt westernfilm met Alec Baldwin eerste beelden

Er is voor het eerst sinds lang meer nieuws over de film Rust. Tijdens de opnames daarvoor kwam in oktober 2021 de Director of Photograpy Halyna Hutchins om het leven. Een jaar geleden werden de opnames van de western dan toch hervat en nu zijn er eindelijk eerste beelden.

In oktober 2021 schoot Alec Baldwin op de set van de film Rust met een rekwisietwapen. Dat bleek uiteindelijk geen wapen met losse flodders te zijn, maar met echte kogels. Deze raakten regisseur Joel Souza en Director of Photograpy Halyna Hutchins. Hutchins overleed aan haar verwondingen.

Halyna Hutchins

Baldwin bereikte na dat incident een schikking met de familie van Hutchins. De echtgenoot van Halyna Hutchins liet toen weten dat hij van mening was dat het ging om een tragisch ongeval. In januari 2023 zouden de opnames van Rust hervatten, maar toen kwamen er nieuwe aanklachten tegen Alec Baldwin. Sinds april zijn die ook van de baan, waarna de opnames eindelijk voort konden gezet worden. Eén maand later waren de opnames afgerond en sindsdien is het wachten op meer nieuws.

Nu zijn dus eindelijk de eerste beelden vrijgegeven van Rust aan de website Entertainment Weekly en Deadline. Daarop zien we twee beelden die nog gemaakt zijn door de overleden DoP Halyna Hutchins en drie beelden van haar opvolgster Bianca Cline.

Rust

Rust speelt zich af in Kansas in 1880 en gaat over de 13-jarige jongen Lucas Hollister, gespeeld door Patrick Scott McDermott (Chicago Med). Die is na de dood van zijn ouders aan zijn lot overgelaten en moet voor zichzelf en zijn jongere broer zorgen. Al snel moet hij op de vlucht slaan met zijn grootvader, gespeeld door Alec Baldwin. Die is namelijk ter door veroordeeld voor het onbewust doden van een lokale landbouwer.

Naast deze twee hoofdpersonages bestaat de cast verder ook nog uit onder andere Travis Fimmel (Vikings), Frances Fisher (Watchman), Jake Busey (Predator), Josh Hopkins (Cougar Town) en Devon Werkheiser (Ned’s Declassified School Survival Guide). Een releasedatum voor Rust is er nog niet.

Meer
Lees meer...