Alec Baldwin wordt vervolgd voor onopzettelijke doodslag voor incident op set ‘Rust’

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin zal vervolgd worden voor onopzettelijke doodslag voor het dodelijke incident op de set van de film Rust. Daar schoot Baldwin met een rekwisietwapen cameravrouw Halyna Hutchins dood. Naast Baldwin zal ook Hannah Guttierez-Reed vervolgd worden. Zij was verantwoordelijk voor de wapens op de set.

In oktober 2021 schoot Alec Baldwin op de set van de film Rust met een rekwisietwapen. Dat bleek uiteindelijk geen wapen met losse flodders te zijn, maar met echte kogels. Deze raakten regisseur Joel Souza en cameravrouw Halyna Hutchins. Hutchins overleed aan haar verwondingen.

Onopzettelijke doodslag

Nu komt Mary Carmack-Altwies, de officier van Justitie van Santa Fe, waar het incident plaatsvond, met het statement. Daarin staat dat zowel Baldwin als Hannah Guttierez-Reed, die verantwoordelijk was voor de wapens op de set, vervolgd zullen worden. “Acteur en producer Alec Baldwin en wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez-Reed zullen beiden vervolgd worden voor onopzettelijke doodslag. Ik heb bepaald dat er voldoende bewijsmateriaal is. Niemand staat boven de wet en iedereen verdient rechtvaardigheid.”

Zowel Baldwin als Gutierrez-Reed riskeren een gevangenisstraf tot 18 maanden en een boete van 5.000 dollar. Baldwin bereikte eerder al een schikking met de familie van Hutchins. De echtgenoot van Halyna Hutchins liet toen weten dat hij van mening was dat het ging om een tragisch ongeval. “Ik heb geen interesse in beschuldigingen of mensen de schuld geven.” Maar de openbare aanklager doet dat nu dus wel. Baldwin blijft tot op heden volhouden dat hij de trekker niet overhaalde en ook niet wist dat het wapen geladen was.

Het productiehuis Rust Movie Productions werd eerder wel al veroordeeld tot de maximumboete voor nalatigheid op de set. Het ging toen om een boete van 139.793 dollar (129.250 euro).

Meer
Lees meer...