Alec Baldwin bereikt akkoord met familie neergeschoten Halyna Hutchins: opnames ‘Rust’ hervatten volgend jaar

De opnames van de film Rust kunnen opnieuw van start gaan. Alec Baldwin en het productieteam van de film hebben een akkoord bereikt met de familie van Halyna Hutchins (42). De cameravrouw werd in oktober 2021 geraakt door een kogel uit een rekwisietpistool en overleefde het niet. Het schot werd gelost door acteur Alec Baldwin, die ook regisseur Joel Souza raakte.

Het is bijna dag op dag een jaar geleden dat Alec Baldwin op de set van de film Rust de cameravrouw Halyna Hutchins neerschoot. De acteur schoot met een rekwisietwapen dat eigenlijk niet gevaarlijk mocht zijn, maar toch werden Halyna Hutchins en regisseur Joel Souza geraakt. Souza werd geraakt in de schouder, maar Hutchins in de borst en dat werd haar fataal.

Schikking

Matthew Hutchins, de echtgenoot van Halyna Hutchins, trok naar de rechter om de productie van Rust aan te klagen wegens nalatigheid. In die zaak is nu een minnelijke schikking bereikt. “We hebben een akkoord bereikt, dat nog moet voorgelegd worden bij de rechter”, deelt Matthew Hutchins mee. “Als gevolg van deze minnelijke schikking trekken we de klacht in.”

Een deel van de schikking houdt in dat Matthew Hutchins een executive producer wordt van de film, waarvan de opnames dus ook opnieuw van start kunnen gaan. Vanaf januari 2023 zullen de opnames verdergezet worden, waarbij “de volledige originele cast” terugkeert. De echtgenoot van Halyna is blij dat de film er nog komt. “We geloven allemaal dat de dood van Halyna een vreselijk ongeluk was. Ik ben dankbaar dat iedereen samenkomt om een eerbetoon te brengen aan Halyna’s laatste werk.”

Meer
Lees meer...