Alec Baldwin hervat opnames film ‘Rust’ na dodelijk ongeval op set

Alec Baldwin is opnieuw aan het werk als acteur en producer op de set van de film Rust. Het is de eerste keer dat hij de opnames hervat nadat hij in oktober 2021 cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot met een wapen waarvan hij naar eigen zeggen dacht dat het ongeladen was. Voor dat incident wordt Baldwin nog altijd aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag.

In oktober 2021 schoot Alec Baldwin op de set van de film Rust met een rekwisietwapen. Dat bleek uiteindelijk geen wapen met losse flodders te zijn, maar met echte kogels. Deze raakten regisseur Joel Souza en cameravrouw Halyna Hutchins. Hutchins overleed aan haar verwondingen.

Baldwin bereikte na dat incident een schikking met de familie van Hutchins. De echtgenoot van Halyna Hutchins liet toen weten dat hij van mening was dat het ging om een tragisch ongeval. Toch werd Baldwin begin dit jaar nog aangeklaagd door Mary Carmack-Altwies, de officier van Justitie van Santa Fe, waar het incident plaatsvond. Zowel Baldwin als Hannah Guttierez-Reed, die verantwoordelijk was voor de wapens op de set, worden daarbij vervolgd voor onopzettelijke doodslag. Ze riskeren een gevangenisstraf tot 18 maanden en een boete van 5.000 dollar (bijna 4.700 euro). 

“Dankbaar”

Nu, bijna één jaar en vier maanden na het dodelijke ongeval, worden de opnames van de westernfilm Rust dus hervat. Dat merkt de website E! News. “Hoewel het heel dubbel is, ben ik dankbaar dat een briljant en toegewijd nieuw productieteam zich bij de voormalige cast en crew voegt. Zij willen voltooien wat Halyna en ik zijn begonnen”, laat regisseur Joel Souza weten in een verklaring. “Al mijn inspanningen voor deze film zullen gewijd zijn aan het eren van Halyna’s nalatenschap. Ik wil haar trots maken. Het is een voorrecht om dit namens haar te realiseren.”

Meer
Lees meer...