Alle ‘Red Dead Redemption 2’-cheats zijn gevonden, maar er zit een addertje onder het gras

Alle ‘Red Dead Redemption 2’-cheats zijn gevonden, maar er zit een addertje onder het gras

‘Red Dead Redemption 2’ is nog maar uit sinds eind oktober, maar toch hebben een aantal diehard fans al alle cheatcodes, die vernuftig in de game verstopt zitten, kunnen vinden. Wat extra geld, al je bounties kwijt of oneindig veel ammunitie, de 37 cheatcodes kunnen het leven van Arthur Morgan een pak makkelijker maken! Maar er zit ook een addertje onder het gras …

Elk game heeft wel een aantal cheatcodes die het je een beetje makkelijker kunnen maken. Rockstar Games speelt dat spelletje mee en heeft ook bij Red Dead Redemption 2 cheatcodes verstopt in de game. En die kan je wel gebruiken, want Red Dead Redemption 2 is niet meteen het makkelijkste spel. Echt heel makkelijk kom je niet aan geld (of je zou deze glitch moeten gebruiken) en je hebt al snel een bounty opgebouwd in ettelijke stadjes, dus kan een cheatcode hier en daar wel voor wat rust zorgen.

Saven

Maar, opgelet! Want als je zo’n cheatcode wil gebruiken, zal je de volgende melding krijgen: “Door deze cheat te activeren geef je de mogelijkheid om je vooruitgang in single player te saven en om single player-Trofeeën/Achievements vrij te spelen op. Ben je zeker dat je de cheat wil activeren?” Je betaalt er dus wel een prijs voor, want je zal je game niet meer kunnen saven. Wil je toch verder met de game, zal je terug moeten naar een save van voor de cheatcode.

Wil je gewoon even met een eindeloos aantal kogels de strijd tegen een heel dorp aangaan of toch een keer met duizenden dollars cash gooien, dan komt zo’n code natuurlijk wel handig van pas. Om er eentje te gebruiken, pauzeer je het spel en ga je naar het Settings-menu. Daar moet je op het driehoekje drukken, op PlayStation, of op Y, voor Xbox. Daar kan je een al gebruikte cheatcode opnieuw selecteren of een nieuwe ingeven door opnieuw op driehoekje/Y te drukken. Bij het ingeven, zijn hoofdletters niet belangrijk maar leestekens wel.

Niet alle cheatcodes zijn zomaar te gebruiken. Voor sommige codes zal je eerst specifieke kranten moeten (kunnen) kopen. Wil je zeker zijn dat je ze allemaal hebt? Ga dan naar Annesburg, Blackwater, Rhodes, Strawberry en Valentine en koop daar alle kranten. Zo ben je honderd procent zeker dat je alle cheatcodes ook meteen werken.

Rockstar Games

De belangrijkste cheats

De belangrijkste cheatcodes zijn ‘greed is now a virtue‘ (je krijgt bij het ingeven van de code telkens 500 dollar), ‘be greedy only for foresight‘ (onuitputtelijke Dead-Eye), ‘you want everyone to go away‘ (al je bounties verdwijnen en alle gebieden van de kaart zullen unlocked zijn) en ‘abundance is the dullest desire‘ (onuitputtelijke ammunitie). Maar er zijn er natuurlijk nog een hele hoop. Een overzichtje van alle cheatcodes vind je hier.

Rockstar maakt het gamers niet makkelijk om de cheatcodes te vinden. Dat blijkt uit hoe lang het duurde voor ze allemaal bekend waren. Ondanks dat verschillende glitches (waaronder de weg naar Mexico) al snel werden opgemerkt, was het toch nog lang zoeken naar alle codes. Rockstar maakt er dan ook een hele opdracht van om ze te vinden. Voor diehard gamers is de zoektocht naar die codes ook meer en meer een missie geworden. Maar wel eentje waar ze nu dus in geslaagd zijn.

Lees zeker ook onze uitgebreide review van Red Dead Redemption 2: Is het echt de beste game ooit?

Gesponsorde artikelen