Als je ziek bent, ga je best niet werken. Dit is waarom je beter thuis blijft

Als je ziek bent, ga je best niet werken. Dit is waarom je beter thuis blijft

Soms ben je best wel ziek, maar kies je er toch voor om te gaan werken. Blijkbaar is het eigenlijk beter om in je bed te blijven liggen. Gaan werken als je ziek bent, brengt veel nadelen mee. Ben je niet overtuigd? Dit is waarom je beter thuis blijft om uit te zieken. 

Volgens een onderzoek van NSF, een Amerikaans agentschap voor wetenschappelijk onderzoek, gaan veel mensen toch werken terwijl ze eigenlijk ziek in hun bed moeten blijven. Toch zou je dat niet mogen doen want je brengt jezelf en anderen in gevaar.

Virussen verspreiden

Je zag het waarschijnlijk al aankomen, maar het is niet slim om te gaan werken als je ziek bent omdat je dan anderen ook ziek kan maken. Ook als je jezelf afzondert op je kantoor, kan je collega’s besmetten. Griepvirussen bijvoorbeeld kunnen zich heel snel verspreiden. Denk maar aan een kopieermachine, microgolfoven, toilet en deurklinken. Voor je het weet heb je de virussen doorgegeven.

Je wordt vaker ziek

Als je zwakjes naar het werk gaat, zal je immuunsysteem sneller verlagen. Door je lichaam steeds uit te putten, maak je jezelf kwetsbaar en opnieuw vatbaar voor andere ziekten.

Duurder

Of je nu ziek bent of niet, je werkstapel blijft hetzelfde. Maar een zieke werknemer is uiteraard wel minder productief. Volgens een Canadese studie maken bedrijven verlies als werknemers ziek komen werken. De helft van het werk blijft liggen, maar je loon blijft wel hetzelfde.

Je moet rusten

Ook al denk je dat het gaat, toch zou je goed moeten rusten als je ziek bent. Je lichaam zegt eigenlijk al dat je niet kan, dus je zou moeten luisteren. Je hebt je rust nodig zodat cellen zich kunnen herstellen. Gaan werken zal je niet verder helpen en het alleen maar erger maken.

Gesponsorde artikelen