Als jij piano speelt, dan ken je ongetwijfeld deze 16 beste piano songs

Als jij piano speelt, dan ken je ongetwijfeld deze 16 beste piano songs

Pianisten, het wordt eens tijd dat jullie in de kijker worden gezet. Jullie zijn ten slotte ook grote helden van de muziekwereld. Laat die vingers dansen en geniet van deze mooiste piano songs. 

1. The Beatles – Let It Be

Let It Be al is meerdere keren gecoverd, maar zoals de titel zelf al duidelijk maakt: het is perfect zoals het is.

2. Dr. Dre – Still D.R.E. ft. Snoop Dogg

“Still taking my time to perfect the beat”, zingt Dr. Dre en zijn meesterlijk gebruik van slechts twee akkoorden bewijst dat hij niet liegt.

3. Adele – Someone Like You

Dit werd helemaal platgespeeld op de radio toen het uitkwam in 2011. Het zijn niet alleen de huilerige teksten die het zo memorabel maken, het is ook de tijdloze pianolijn.

4. Joni Mitchell – The Last Time I Saw Richard

Deze Canadese zangeres zorgt met dit iconische nummer voor een rusteloze romantiek met prachtige pianomuziek.

5. Queen – Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is op zich al een legendarisch nummer, maar het pianodeuntje maakt het helemaal af. Leuk weetje: het wordt gespeeld op dezelfde piano die Paul McCartney gebruikte voor ‘Hey Jude’.

6. Coldplay – Clocks

Dit nummer is heel populair voor beginnende pianisten. Het heeft een eenvoudige en brutaal ritmisch basispatroon waar iedereen wild van is.

7. John Lennon – Imagine

Dit pianodeuntje ken je ook ongetwijfeld. Deze negentiende meest verkochte Britse single aller tijden is dan ook een direct herkenbare klassieker.

8. Kate Bush – Wuthering Heights

De openingsnoten van deze debuutsingle kondigden de komst van een bijzonder talent aan. Kate Bush was net achttien toen ze het schreef. Het nummer is geïnspireerd op de gelijknamige roman van de Britse schrijfster Emily Brontë. Ze haalt haar stem tot een hoog niveau, wat perfect past bij de muziek.

9. Elton John – Your Song

Wij worden al meteen gecharmeerd door de lieflijkheid in zijn muziek. Elton John maakt een simpele song en gebruikt enkel zijn stem en natuurlijk de piano. Meer hebben wij ook niet nodig.

10. Bat For Lashes – Laura

Deze melancholieke ballade weergeeft het onbehagen gevoel van de zangeres Natasha Khan en haar echte vriend (die natuurlijk niet Laura heet).

11. Gary Jules ft. Michael Andrews – Mad World

Deze pianomuziek brengt perfect de tragedie van de tekst naar boven. Gary Jules en Michael Andrews coverden dit nummer van het Brits popduo Tears For Fears. Als je in een droevige bui bent, raden wij je aan de piano erbij te nemen en dit nummer te spelen.

12. The Boomtown Rats – I Don’t Like Mondays

Het lijkt een eenvoudig pianolied, maar er zit een verhaal achter. Deze verontrustende track is gebaseerd op een echte schietpartij bij de Grover Cleveland Elementary School. Het zestienjarig meisje Brenda Spencer had in 1979 acht kinderen en een politieagent gewond en twee volwassenen vermoord. Ze beweerde dat ze het voor de lol deed. Ze haatte maandagen en wilde de dag vrolijker maken. Niet gelukt dus.

13. Nina Simone – Sinnerman

Power is het belangrijkste woord in Simone’s geweldige versie van dit traditionele spirituele lied. Ze gebruikt het woord meerdere keer in het nummer dat meer dan 10 minuten duurt. Het pianodeuntje maakt de song extra krachtig.

14. John Grant ft. Midlake – Marz

Deze nostalgische track van John Grant lijkt heel tragisch. Toch bestaat het grootste deel van zijn tekst uit de opsomming van de zoete lekkernijen die hij in zijn jeugd kreeg in de snoepwinkel Marz. Hun namen (Bittersweet strawberry, marshmallow butterscotch) komt uit een oude menu dat hij van de eigenaar had gekregen.

15. Dave Brubeck – Take Five

Tijd voor een beetje Jazz! Dit nummer bevat een herhaaldelijk pianogedeelte en is perfect voor de liefhebbers.

16. Billy Joel – Piano Man

Joel was barpianist bij The Executive Room in Los Angeles. Net als het begin van de film La La Land met het personage van Ryan Gosling, vertelt dit nummer het verhaal van die ondankbare ervaring en het veeleisende, onsympathieke publiek: “Sing us a song, you’re the piano man”.

Gesponsorde artikelen