Amazon schakelt een versnelling hoger om Netflix in te halen: deze series mag je binnenkort verwachten

Amazon schakelt een versnelling hoger om Netflix in te halen: deze series mag je binnenkort verwachten

Nog geen lid van Amazon Prime Video? Geen probleem, je hebt tot nu toe op een tweetal shows na niet veel gemist. Netflix blijft ruim de grootste, maar Amazon gaat dit jaar fel inzetten op eigen content. Liefst drie miljard dollar pompen ze in hun originals. En enkele shows zijn vrijdag al gelost, zodat kijkers hun mening over de pilootafleveringen kunnen geven.

Zal het in de loop van dit jaar wel de moeite lonen om je Netflix-abonnement te vervangen door eentje van Amazon Prime? Of om ze gewoon allebei in huis te halen? Veel zal afhangen van de nieuwe reeksen die Amazon lanceert. En dat zijn meer dan ooit Originals, want ook Netflix levert tegenwoordig aan een heel hoog tempo eigen series af. Dit weekend kan je met een account op Amazon de pilootaflevering van enkele nieuwe shows al gratis bekijken, en Amazon heeft graag dat je laat weten wat je ervan vindt. Voor je aan de slag gaat geven we graag al even mee waaruit het aanbod bestaat:

1. The Marvelous Mrs. Maisel

Deze serie is van de hand van Amy Sherman-Palladino en Daniel Palladino, het koppel dat ook Gilmore Girls heeft gemaakt. We zitten in het New York City van 1958 en volgen de val van Miriam ‘Midge’ Maisel uit haar perfecte leven als echtgenote en moeder in Manhattan om in de wereld van de stand-up comedy verzeild te raken.

De hoofdrol is voor Rachel Brosnahan, een actrice die je vooral van de concurrent Netflix zult kennen. Daar speelde ze in House of Cards Rachel Posner, de prostituee waarmee Doug Stamper een relatie had. Ook Monk himself, Tony Shalhoub, heeft een rol in de reeks. Andere acteurs die althans in de pilot te zien zijn: Michael Zegen (Boardwalk Empire), Alex Borstein en Marin Hunkle (Two and a Half Men).

Uitstekend begonnen: de serie krijgt van Amazon-kijkers 4,8 sterren op een schaal van vijf.

2. Oasis

Neen, dit is geen serie over het ongetwijfeld boeiende verhaal van de band Oasis, maar wel een dramareeks gebaseerd op The Book of Strange New Things van Michel Faber. Ook hiervoor ging Amazon een bekend gezicht bij een concurrent halen. Bij HBO deze keer, want hoofdrolspeler Richard Madden ken je het best als Robb Stark in Game Of Thrones.

In Oasis speelt hij een priester die de ruimte in wordt gestuurd om er een kolonie op een afgelegen planeet te vestigen. Maar eens aangekomen merkt hij dat de moraal erg laag is bij het team en dat er een onverklaarbare kracht aanwezig is die de planeet erg dodelijk maakt. Andere acteurs zijn Anil Kapoor (24), Mark Addy (Game Of Thrones) en Haley Joel Osment, dat nu niet meer zo kleine jongetje uit The Sixth Sense.

Sci-Fi is nieuw op Amazon en de streamingsdienst lijkt er een nieuw publiek mee te willen aanspreken. De eerste kritiek zijn positief. Het lijkt eerst wat low-budget voor het genre, maar de acteerprestaties zijn meer dan behoorlijk.

Uitstekend begonnen: de serie krijgt van Amazon-kijkers 4,7 sterren.

3. The Legend of Master Legend

Een homemade superheld, dat is Master Legend. In deze donkere komedie volgen we Frank Lafount, die naar Las Vegas trekt. Aan de ene kant domineert zijn diepe gevoel voor rechtvaardigheid, maar aan de andere kant speelt ook de afkeuring van zijn familie. Volgens Amerikaanse media wordt het moeilijk om niet van Master Legend te houden.

De hoofdrol is voor John Hawkes, en voorts spelen Dawnn Lewis, Shea Whigham en Anjelika Washington mee.

Redelijke start: de serie krijgt van Amazon-kijkers 3,9 sterren.

4. Budding Prospects

Ook hier maken we een sprong terug in de tijd: naar het San Francisco uit de jaren 80. Drie vrienden zijn financieel failliet, en daarom besluiten ze de stad te verlaten om op het platteland marihuana te gaan kweken. Adam Rose (Veronica Mars), Joel David Moore (Bones), Will Sasso (MADtv) en Brett Gelman (Fleabag) spelen een rol in de serie.

Goede start: de serie krijgt van Amazon-kijkers 4,1 sterren.

5. The New V.I.P.’s

Behalve sci-fi waagt Amazon zich ook voor het eerst op het terrein van animatiereeksen voor volwassenen. Het verhaal gaat over een groepje werknemers die per ongeluk hun baas vermoorden en de leiding van het bedrijf overnemen. De stemmen die je hoort komen van Matt Braunger (Agent Carter), Ben Schwartz (Parks and Recreation), Missi Pyle (Gone Girl) en Jonathan Adams (The Last Man Standing). De eerste commentaren zijn echter niet zo positief.

Matige start: de serie krijgt van Amazon-kijkers 3,3 sterren.

Gesponsorde artikelen