Amy Schumer en Jennifer Lawrence gespot op betoging tegen abortuswet Texas

De zwangere Hunger Games-actrice Jennifer Lawrence (31) en vriendin Amy Schumer (40) behoorden tot de duizenden mensen die afgelopen zaterdag meeliepen in de Rally for Abortion Justice in Washington, D.C.. Dat is een betoging tegen de superstrenge abortuswet van de staat Texas, waarover ook actrice Uma Thurman onlangs een boekje opendeed.

Schumer postte op Instagram een foto van een van de honderden Women’s March protesten, die momenteel overal in de VS plaatsvinden, naast Lawrence die haar zwangere buikje liet zien. “Ik heb geen baarmoeder en zij is zwanger, maar we zijn hier”, schreef de comédienne onder haar Instagrampost. Op de foto zien we Schumer een bord vasthouden met de tekst “abortus is essentieel” op, terwijl Lawrence’s bord luidde: “Vrouwen kunnen niet vrij zijn als ze geen controle over hun lichaam hebben.”

Reproductieve rechten

Onder andere Rosanna Arquette, Sharon Stone, actrice Kate Hudson en zangeres Alicia Keys steunden Schumer en plaatsten positieve comments onder de post. Over de VS vinden er honderden marsen en protesten plaats tegen een ongekende aanval op de reproductieve rechten van de vrouw. Die vooral werd uitgelokt door de recente abortuswet van de staat Texas, schreef USA TODAY.

Een vertegenwoordiger van Lawrence bevestigde begin september ook aan USA TODAY dat de Silver Linings Playbook-actrice en haar man, Cooke Maroney (37) samen hun eerste kindje verwachten.

Schumer, die heel open is over haar strijd met onvruchtbaarheid, onthulde vorige maand dat ze haar baarmoeder en appendix had laten verwijderen als gevolg van endometriose. Dat is een aandoening waarbij weefsel dat zich normaal gesproken in de baarmoeder bevindt, begint te groeien in andere delen van het lichaam, wat leidt tot hevige pijn tijdens en tussen de menstruaties.

Bekijk hier de Instagrampost van Amy Schumer:

Meer
Lees meer...