Andere kampioenen spreken Boma tegen: “Wij hebben wel nog goesting!”

Andere kampioenen spreken Boma tegen: “Wij hebben wel nog goesting!”

De derde kampioenenfilm ‘F.C. De Kampioenen Forever’ komt morgen in de zalen en volgens Marijn ‘Balthazar Boma’ Devalck is het daarmee wel mooi geweest. Maar zijn medekampioenen zijn het daar niet mee eens. Integendeel, voor hen is het avontuur nog lang niet afgelopen. 

Kampioenenfans vonden het niet zo’n goed nieuws: als het van Marijn Devalck afhangt, is dit de laatste Kampioenenfilm. En de Kampioenen zonder hun flegmatieke Balthazar Boma, dat kan toch niet? Maar op de première van de derde film, klinkt er een ander verhaal bij de jeugd. Niels Destadsbader wil alleszins een vervolg.

Wij zijn nog jonge gasten

Dat zegt Destadsbader toch, met Jacques Vermeire aan zijn zijde, op de première van de derde film. F.C. De Kampioenen Forever. “We staan open voor meer films”, zeggen ze aan VTM Nieuws. “We zijn nog jonge gasten, dus we hebben er nog zin in.”

In F.C. De Kampioenen Forever krijgt DDT op slinkse wijze de voetbalploeg in handen. Hij zet nieuwe, jonge, getalenteerde spelers in, en laat de oude ploeg verkommeren. Die willen er uiteraard alles aan doen om hun oude ploeg terug in handen te krijgen. Daarvoor trekken ze naar Zuid-Afrika, met veel misverstanden tot gevolg.

Misverstand?

En een misverstand, dat denken de collega’s van Devalck toch ook dat er achter de zogezegde uitspraken van Boma in Dag Allemaal zit. Die had in het tijdschrift zijn ontevredenheid met het script uitgedrukt. Hij zou zich niet meer thuisgevoeld hebben. Maar zijn collega’s lijken er toch vrij gerust in te zijn. “Een interview en de realiteit”, dat is vaak iets helemaal anders. Het had een verhaallijn kunnen zijn van een Vlaamse komedie.

F.C. De Kampioenen Forever speelt vanaf volgende week in de zalen.

Gesponsorde artikelen