Andre Braugher, bekend van ‘Brooklyn Nine-Nine’, overleden op 61-jarige leeftijd

De Amerikaanse acteur Andre Braugher is maandag overleden na een korte ziekte. Braugher is vooral bekend voor zijn rol als Captain Holt in de komische serie Brooklyn Nine-Nine. Hij werd 61 jaar.

Andre Braugher werd geboren op 1 juli 1962 in Chicago in de Verenigde Staten. Hij studeerde eerst theater aan Stanford University en daarna nog drama aan de gerenommeerde Juilliard School in New York. Eén jaar later, in 1989, kreeg hij zijn eerste filmrol in Glory.

Emmy Award

Zijn grote doorbraak kwam er in 1993 toen hij de rol van detective Frank Pembleton kreeg in Homicide: Life on the Street. Die rol zou Braugher uiteindelijk zes seizoenen en bijna honderd afleveringen spelen. Het leverde hem ook een Emmy Award op en een vermelding in de lijst van 50 Most Beautiful People in the World van People Magazine. Het was ook in die serie dat hij zijn latere vrouw leerde kennen.

Andre Braugher bleef tussendoor ook actief in het theater. Zijn volgende grote filmrol kwam er in Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer uit 2007. Twee jaar later kreeg hij in de reeks House de rol van Dr. Darryl Nolan, de psychiater die Dr. House helpt af te kicken van Vicodin. Voor zijn rol in Men of a Certain Age kreeg hij in 2011 een nieuwe Emmynominatie.

Brooklyn Nine-Nine

Vanaf 2013 was Andre Braugher te zien in Brooklyn Nine-Nine. Daar speelde hij Captain Holt, de stoïcijnse, maar zeer oprechte homoseksuele baas van de gevolgde politieafdeling. Vooral zijn wisselwerking met Jake Peralta (Andy Samberg) maakte hem al snel een fan favorite in de reeks. Voor die rol sleepte Braugher opnieuw enkele nominaties voor de Emmy Awards in de wacht.

Na acht seizoenen kwam er een einde aan Brooklyn Nine-Nine, maar Andre Braugher bleef actief. Zo was hij onder andere te horen BoJack Horseman. Zijn laatste rol wordt die in The Residence, een serie die binnenkort op Netflix verschijnt.

Kijk hier naar Andre Braugher als Captain Holt in Brooklyn Nine-Nine:

Meer
Lees meer...