Acteur Anthony Mackie bevestigt: Captain America zonder Winter Soldier in nieuwe film

Anthony Mackie is ondertussen al ongeveer drie jaar de officiële nieuwe Captain America. Toch is het nog wachten op het eerste echte project van de nieuwe superheld. Dat zal er komen in de vorm van een nieuwe langspeelfilm. Maar daarin mist de acteur toch de aanwezigheid van twee voormalige tegenspelers.

Het gaat niet zo goed met Marvel Studios. Na enkele mindere projecten lijken ook fans meer en meer afstand te nemen van de grote fictiewereld. Toch blijft het bedrijf hopen op een nieuw succes. Dat zou wel eens de nieuwe film rond Captain America kunnen worden.

Die film zal Captain America: Brave New World heten en betekent ook het eerste soloproject voor acteur Anthony Mackie in de rol van de superheld. Al had die minstens even graag nog eens samengewerkt met zijn The Falcon and the Winter Soldier-collega’s Sebastian Stan en Daniel Brühl voor een tweede seizoen van die reeks. Die twee zullen dus ook niet terugkeren in de nieuwe film.

Captain America: Brave New World

Dat Captain America 4 er zou komen, is al een tijdje bekend. Tijdens een volledige uiteenzetting van de toekomst van het MCU liet Marvelbaas Kevin Feige al weten dat Sam Wilson als Captain America zou terugkeren in zijn eigen film, maar die werd toen nog Captain America: New World Order genoemd.

Ondertussen is die naam al veranderd naar Captain America: Brave New World en heeft Marvel al een eerste foto gelost vanop de set. Daarbij was ook meteen te zien dat ook acteur Harrison Ford van de partij zal zijn.

Meer seizoenen

Hoewel acteur Anthony Mackie voor zijn eerste film als Captain America dus samenwerkt met heel wat grote namen, is hij nog steeds wat teleurgesteld over het einde van zijn vorige project. In 2021 verscheen de reeks Falcon and the Winter Soldier waarin fans het traject van Falcon volgen tot aan het moment dat hij het schild overneemt.

Daarbij was er ook een grote rol weggelegd voor Winter Soldier (Sebastian Stan) en Zemo (Daniel Brühl). De serie eindigde op een hoogtepunt, maar toch hoopte Mackie dat er nog meer te vertellen zou zijn over het trio. “Ik wilde echt een tweede seizoen maken”, vertelt Mackie in een interview met Radio Times. “Maar toch hebben ze beslist om terug naar een film te gaan. Het is wat het is, maar mijn vrienden zijn er niet meer bij en dat maakt het iets minder fijn.”

Captain America: Brave New World zou in februari 2025 verschijnen.

Meer
Lees meer...