Royal Antwerp FC kent zijn tegenstanders in groepsfase Champions League

Royal Antwerp FC begint binnen minder dan drie weken aan zijn allereerste campagne in de UEFA Champions League. Daar zal het het in de groepsfase opnemen tegen FC Barcelona, FC Porto en Sjachtar Donetsk.

Het sprookje van Antwerp FC blijft voortduren. Nadat de club vorig seizoen zowel de Belgische beker als de titel in de Jupiler Pro League wist te winnen, gaat het dit seizoen verder op zijn elan. Eerst won The Great Old de Supercup en – veel belangrijker nog – woensdag wist het zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Antwerp kende vorige week in zijn thuiswedstrijd tegen AEK Athene een heel moeilijke wedstrijd, maar won wel met 1-0. Daardoor trok het met een goede uitgangspositie naar de Griekse hoofdstad. Ook die wedstrijd wist RAFC in het slot naar zich toe te trekken: 1-2. Dat levert hen vele miljoenen op én een eerste deelname ooit aan de Champions League.

Barcelona, Porto en Sjachtar Donetsk

Door die overwinning op AEK Athene mocht een delegatie van Antwerp vandaag afzakken naar Monaco om de loting voor de groepsfase van de Champions League bij te wonen. Na een lange intro zetten ex-voetballers Joe Cole en Eric Abidal zich daarbij achter de bokalen met ballen in.

Omdat Antwerp in pot 4 zit, zou het sowieso lang duren voor hun kaartje getrokken werd. Uiteindelijk moesten de fans van The Great Old helemaal tot het einde wachten voor ze hun tegenstanders kennen. Antwerp komt uit in Groep H. Daarin treffen ze met FC Barcelona alvast een heel mooie naam. Tegen de Portugese vicekampioen FC Porto en de Oekraïense kampioen Sjachtar Donetsk mag er wel gedroomd worden van een stunt.

Bekijk hier alle groepen uit de Champions League:

Meer
Lees meer...