Antwerp landskampioen na fenomenaal slot en wereldgoal Alderweireld

Royal Antwerp FC is kampioen van België. Na een razend spannende slotspeeldag met voortdurend wisselde scenario’s was het uiteindelijk The Great Old dat aan het langst eind trok. Uitgerekend Toby Alderwerield schoot in de extra tijd de 2-2 binnen, terwijl Union het in het slot uit handen gaf tegen Club Brugge (1-3).

Nadat Antwerp vorige speeldag een voorsprong tegen Union nog uit slot gaf, konden op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League nog drie ploegen kampioen spelen. Antwerp FC en Union Saint-Gilles stonden met 46 punten bovenaan, Racing Genk had 45 punten.

Antwerp met beste papieren, maar moeilijkste opdracht

Omdat Antwerp bij gelijke punten de bovenhand had, had het op de laatste speeldag van de play-offs zijn lot nog in eigen handen. Met een verplaatsing naar Genk had het wel de moeilijkste opdracht. Union daarentegen ontving thuis Club Brugge, dat niets meer te winnen of te verliezen had.

Antwerp, Genk, Union, Genk en weer Antwerp

De avond begon dus met Antwerp als kampioen, maar vlak voor de rust kreeg het ineens het deksel op de neus. Tolu bracht Genk namelijk 1-0 voor waardoor de Limburgers virtueel kampioen waren. Lang konden die daar wel niet van genieten, want vlak na rust scoorde Union de 1-0 dankzij Simon Adingra.

Op het uur gaf Antwerp zichzelf weer wat hoop dankzij een gelijkmaker van Gyrano Kerk. Maar Genk trapte die hoop snel weer kapot want in de 75ste minuut zorgde Bryan Heynen voor de 2-1.

Door die treffer begon het er steeds beter uit te zien voor Union. Zij leken ook lang controle te hebben tegen Club Brugge, maar in de slotminuut ontbond de jonge Japanner Shion Homma ineens zijn duivels. Eerst scoorde hij zelf en kort daarna gaf hij een assist aan Noa Lang.

Daardoor was het ineens opnieuw KRC Genk dat op de titel leek af te stormen. Zij zagen het laatste fluitsignaal langzaam dichterbij komen, maar haalden dat uiteindelijk niet. Voormalig Rode Duivel Toby Alderweireld schoot in de 94ste minuut met een fenomenale trap namelijk de 2-2 binnen. Dankzij de nederlaag van Union was een gelijkspel voldoende voor Antwerp en dat bleek ook zo. Daardoor pakt het stamnummer 1 zijn eerste landstitel in 66 jaar.

Meer
Lees meer...