Toby Alderweireld heeft mondeling akkoord met Royal Antwerp: “We hopen Toby snel op het oefenveld te zien”

Het is zover. De onderhandelingen tussen Rode Duivel Toby Alderweireld en club Royal Antwerp FC zijn zo goed als rond. Dat liet de club zelf weten via een statement op de website. De speler en de club hebben een mondeling akkoord, de officiële transfer zal pas binnen een paar dagen plaatsvinden.

Waar velen al een tijdje van overtuigd waren, lijkt nu ook werkelijkheid te worden. Rode Duivel Toby Alderweireld is officieel op weg naar The Great Old. Dat maakte Royal Antwerp FC zelf bekend via een statement. De 33-jarige verdediger komt over van Al-Duhail SC uit Qatar, waar hij slechts één seizoen speelde.

Toby Alderweireld

Mega Toby keert terug naar zijn thuishaven, Antwerpen. Althans, dat is toch waar we vanuit kunnen gaan. De speler is tot een mondeling akkoord gekomen met de club Royal Antwerp FC en zal de komende dagen nog medische testen afleggen. Daarna zal de verdediger officieel worden aangekondigd als nieuwe transfer. Daarmee wordt hij de eerste Rode Duivel bij Antwerp sinds Rudi Smidts.

Alderweireld begon zijn carrière in de Scheldestad, al was dat niet bij rood-wit. Van 1994 tot 2004 speelde hij bij Germinal Ekeren en Germinal Beerschot. Daarna maakte hij de overstap naar Ajax, om uiteindelijk via Atlético Madrid en Southampton bij Tottenham Hotspur terecht te komen. Daar speelde hij zes jaar lang naast onder andere Rode Duivels Jan Vertonghen en Mousa Dembélé en Christian Eriksen. In 2021 maakte hij de overstap naar Al-Duhail SC in Qatar.

Royal Antwerp FC

Maar nu keert hij na een jaartje in Qatar terug naar zijn stad, waarvan de kathedraal zelfs op zijn lichaam staat getatoeëerd. De geruchten over een transfer waren er al langer en werden alleen maar aangewakkerd door de voetballer en de club zelf. Even geleden tweette Alderweireld een foto van zijn gezin met bijschrift “Relaxing And Feeling Content”. Die beginletters vormen samen ook RAFC, of Royal Antwerp Football Club.

Daardoor was iedereen al zo goed als overtuigd van de transfer. Maar toch was het tot nu wachten op een bevestiging. Die kwam er dus met een statement van de club. “De club, Al-Duhail SC en Toby Alderweireld hebben een mondeling akkoord bereikt. Alderweireld kan straks voor 3 seizoenen tekenen op de Bosuil”, staat er te lezen. “Het proces zal nog enkele dagen in beslag nemen. We hopen Toby snel op het oefenveld te zien, om hem nadien ook officieel en uitgebreid voor te stellen.”

Transfers

De komst van Toby Alderweireld zou voor Royal Antwerp FC al de tweede prestigieuze transfer van de zomer zijn. Eerder pakte het al uit met aanvaller Vincent Janssen (ook al ex-Tottenham). Verder legde The Great Old met onder andere de 18-jarige Ecuadoriaan Anthony Valencia (Independiente) en de 20-jarige Duitse jeugdinternational Christopher Scott (FC Bayern München) ook twee grote talenten vast.

Meer
Lees meer...