WK voetbal 2022 in Qatar verkocht al 1,8 miljoen tickets; laatste 200.000 tickets volgende week te koop

Ondanks alle kritiek op de organisatie van het WK voetbal van Qatar in 2022 is aan interesse voor het toernooi alvast geen gebrek. De wereldvoetbalbond FIFA liet woensdag namelijk weten dat er al maar liefst 1,8 miljoen tickets verkocht zijn. Op dinsdag 5 juli worden de voorlopig laatste 200.000 tickets te koop aangeboden.

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is al sinds de bekendmaking van het organiserende land in december 2010 omstreden. Zo waren er toen al verdenkingen van omkoping van de stemgerechtigden, die achteraf bleken te kloppen. Daarnaast zijn er in Qatar ook tal van schendingen van de mensenrechten en kwamen al duizenden (vaak uitgebuite) gastarbeiders om het leven tijdens het bouwen van de WK-stadions. Bovendien zijn ook antihomowetten in het land een heikel punt en riskeren fans die de Qatarese wet overtreden lange gevangenisstraffen.

Dat alles houdt voetbalfans echter niet tegen om massaal tickets te kopen voor het wereldkampioenschap voetbal dat doorgaat van 21 november tot en met 18 december 2022. Nadat eind april al bekend raakte dat de eerste 800.000 tickets in een recordtempo verkocht waren, blijkt die ticketverkoop ook daarna niet stilgevallen te zijn.

Meeste tickets verkocht aan Qatari

De FIFA liet woensdag namelijk weten dat er ondertussen al 1,8 miljoen tickets zijn verkocht voor het WK 2022 in Qatar. Het grootste deel daarvan is verkocht aan inwoners van het gastland. Zij kregen dan ook een speciale korting die niet beschikbaar was voor buitenlandse voetbalfans.

“Naast het gastland bestaat de top tien van landen die de meeste tickets kochten uit Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, India, Saoedi-Arabië, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten”, laat de FIFA weten in een mededeling aan The Athletic.

Nog 200.000 tickets te koop volgende week

In totaal zijn er voor het aankomende wereldkampioenschap voetbal 3 miljoen tickets beschikbaar. Eén derde daarvan is echter gereserveerd voor FIFA-belanghebbenden, zoals aangesloten federaties en sponsors.

Dat wil zeggen dat er dus nog 200.000 tickets beschikbaar zijn op de vrije markt. Die zijn vanaf komende dinsdag 5 juli te koop volgens het principe van first-come, first-served. In de loop van het toernooi kunnen er nog extra tickets vrij komen van fans van landen die uitgeschakeld zijn of sponsors die hun tickets niet claimen.

(uv)

Meer
Lees meer...