WK 2022: tickets voor omstreden wereldkampioenschap voetbal in Qatar vliegen de deur uit

Ondanks de vele schandalen is het WK 2022 van komende winter in Qatar op weg om misschien wel het drukst bijgewoonde wereldkampioenschap voetbal ooit te worden. Volgens de wereldvoetbalbond FIFA zijn er al meer dan 800.000 tickets verkocht tussen januari en maart en kwamen daarvoor maar liefst 17 miljoen aanvragen binnen.

De eerste fase van de ticketverkoop voor het wereldkampioenschap voetbal van komende winter in Qatar is afgesloten. Dat heeft de FIFA, de wereldvoetbalbond en organisator van het toernooi, woensdag bekendgemaakt in een persbericht. In totaal zijn daarbij 804.186 tickets verkocht voor individuele wedstrijden.

Tweede fase ticketverkoop

Meteen is ook de tweede verkoopsperiode van start gegaan voor de FIFA World Cup Qatar 2022. Dat gebeurt via de website van de wereldvoetbalbond. Geïnteresseerde fans hebben deze keer tot donderdag 28 april om 11 uur de tijd om zich aan te melden. Daarbij kunnen ze tickets kopen voor maximaal twee wedstrijden uit de groepsfase die op dezelfde dag gespeeld worden. Dit is voor het eerst ooit dat dit mogelijk is en komt omdat alle stadions in Qatar op zeer korte afstand van elkaar liggen.

Daarnaast kan je je ook als fan van een bepaald land laten registreren en zo tickets aanvragen voor de groepsfasewedstrijden van dat land (Supporter Tickets). Het is zelfs al mogelijk om voorwaardelijke tickets te kopen indien het land van jouw voorkeur de tweede ronde haalt (Conditional Supporter Tickets). Tot slot kun je ook gaan voor de full experience met een Four-Stadium Ticket Series. Daarbij kan je in vier opeenvolgende dagen vier wedstrijden zien in vier verschillende stadions. Als er meer aanvragen zijn dan beschikbare tickets, zal er willekeurig geloot worden wie een ticket mag kopen.

Drukst bezochte WK ooit?

Als de tweede fase van de ticketverkoop even succesvol is als de eerste fase bestaat de kans dat Qatar2022 het drukst bijgewoonde WK voetbal ooit is. Momenteel ligt het alvast op schema om het WK in Brazilië in 2014 te overtreffen. Dat was het drukst bezochte wereldkampioenschap sinds het WK van 1994 in de Verenigde Staten.

Meer
Lees meer...