Antwerpen is de vijfde beste stad ter wereld voor millennials

Antwerpen is de vijfde beste stad ter wereld voor millennials

Nestpick, een huisvestingswebsite, bepaalde aan de hand van verschillende criteria welke steden het meest aantrekkelijk zijn om te wonen voor millennials. En Antwerpen staat in de top 10 van de wereld! 

De millennial-generatie, oftewel generatie Y, wordt grof afgelijnd als de kinderen geboren tussen eind jaren 80/begin jaren 90 en eind jaren 90/begin jaren 2000. Millennials worden vooral gekenmerkt door een steeds meer ontwikkelende interesse in technologie en communicatie en een open geest.

De criteria waarop Nestpick de steden beoordeelde waren onder andere wifi-aanwezigheid, Holebi/transgender-vriendelijkheid, nachtleven en aanwezigheid van Apple-winkels. Amsterdam komt bovenaan de algemene ranking te staan, gevolgd door Berlijn en München. Belgisch woonoord bij uitstek voor de smartphonetypende, kwaliteitsbierdrinkende milieuactivist is Antwerpen. De stad van Bart De Wever komt op de 5e plaats in de wereldranglijst. Opmerkelijk is ook dat Leuven, Gent en Luik niet bekeken zijn voor de samenstelling van de lijstAndere goede opties voor de woningzoekende millennial zijn Brussel en Brugge. Onze hoofdstad staat op de 39e plaats van de wereld en scoort bijzonder goed op het criterium “beschikbaarheid van contraceptie”. Het West-Vlaamse Brugge staat, volgens Nestpick, zelfs op 1 wereldwijd als het op festivals aankomt. De stad krijgt hier de hoogste score mogelijk. Bekijk zelf de resultaten hier.

Dit waren, volgens Nestpick, de werelds 10 meest millennialvriendelijke steden.

  1. Amsterdam
  2. Berlijn
  3. München
  4. Lissabon
  5. Antwerpen
  6. Barcelona
  7. Lyon
  8. Keulen
  9. Parijs
  10. Vancouver

Gesponsorde artikelen