Apple haalt officieel iTunes uit nieuwe Mac-update

Apple Music
Apple

Na alle ontkende geruchten is het dan toch zo ver: Apple haalt iTunes uit zijn volgende software-update voor Mac. Gebruikers hoeven niet te treuren, want alle mogelijkheden van de applicatie zullen vanaf nu gewoon verspreid worden over andere apps: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar technologiereus Apple bleef hardnekkig ontkennen dat iTunes zou verdwijnen. Nu is het dus officieel: het muziekplatform zal niet meer bestaan in de nieuwste software-update voor Mac.

Apple Podcasts
Apple

Verspreid

Dat wil niet zeggen dat alle mogelijkheden die iTunes te bieden had, niet meer te vinden zullen zijn. Gebruikers zullen namelijk via de instellingen van hun computer ervoor kunnen kiezen om de applicatie toch nog te kunnen gebruiken. Over het algemeen zullen de opties van iTunes verspreid worden over drie apps: Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV.

Apple Music

Maar eigenlijk is iTunes niet meer nodig, want alle opties die het platform die bieden had, zullen er gewoon nog zijn. Ze zullen alleen over verschillende applicaties verspreid zijn. Het muziekgedeelte bijvoorbeeld, zal onder Apple Music vallen.

Daar zullen iTunes-gebruikers nog steeds toegang krijgen tot hun muziekbibliotheek van nummers en albums die ze eerder via iTunes aangekocht hebben. Gebruikers zullen er net zoals ze gewoon zijn ook nieuwe muziek kunnen aankopen. Apple Music krijgt bovendien hetzelfde logo als de vorige muziekapplicatie van de technologiereus.

Apple Podcasts

Ook podcasts verdwijnen niet op de update van Mac. Integendeel: ze krijgen een hele eigen applicatie. Volgens het officiële persbericht van het bedrijf zijn er meer dan 700.000 shows beschikbaar en hebben gebruikers zelfs de optie om een melding te krijgen bij nieuwe afleveringen.

Apple TV
Apple

Apple TV

Het videogedeelte van iTunes is verplaatst naar Apple TV. Daarin vinden gebruikers honderdduizend series en films die ze kunnen aankopen of huren. Maar vanaf 1 november verandert daar opnieuw heel wat: de streamingdienst Apple TV+ is vanaf dan namelijk beschikbaar.

De streamingdienst zal amper 4,99 euro kosten en ziet er veelbelovend uit. Op de presentatie van de nieuwe iPhone 11, werden de series en films op het platform aan de wereld voorgesteld en heel wat vedetten hebben hun schouders onder de dienst gestoken.

Gesponsorde artikelen