Apple stelt iPhone 11 en streamingdienst AppleTV+ voor: deze series kan je straks bekijken

Apple heeft de nieuwe iPhone 11 voorgesteld op een persconferentie in het bedrijfshoofdkwartier in Californië. De Amerikaanse technologiereus legde ook de lanceringsdatum van de streamingdienst AppleTV+ vast, die de concurrentie met Netflix moet aangaan. AppleTV+ wordt gelanceerd met een heleboel veelbelovende series en films.

De jaarlijkse voorstelling van nieuwe Apple-producten vond plaats in het Steve Jobs Theater. CEO Tim Cook stelde de producten voor.

iPhone 11

Na de teleurstellende verkoop van de iPhone X moet de iPhone 11 Apple weer lanceren tot dominante speler op de smartphonemarkt. De nieuwigheden: zes nieuwe kleuren, een paar millimeter groter scherm, een snellere computerchip en een extra cameralens “voor nog betere foto’s”.

Het basismodel is beschikbaar vanaf volgende vrijdag voor 809 euro. De duurdere modellen, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max, kosten respectievelijk 1.159 en 1.259 euro.

epa: de iPhone 11

AppleTV+ als Netflix-concurrent

Apple lanceert op 1 november AppleTV+, een streamingdienst die in concurrentie moet gaan met Netflix. De prijs: 4,99 euro per maand. Deze series zullen te bekijken zijn via AppleTV+:

The Morning Show

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

The Morning Show gaat over het reilen en zeilen op een nieuwsredactie, meer bepaald de redactie van een ochtendshow. Het is een fictieserie die de strijd tussen mannen en vrouwen laat zien op een nieuwsredactie.

De trailer onthult al een groot deel van de serie. Zo zie je onder andere Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell. Die laatste is ontslagen als gezicht van de ochtendshow en wordt vervangen door Reese Witherspoon. Er zijn veel spanningen tussen de personages en de serie laat duidelijk de onderdrukking van de vrouwelijke nieuwslezers zien die het eigen heft in handen nemen.

See

See is een episch drama met Jason Momoa en Alfre Woodard en speelt zich 600 jaar in de toekomst af. Nadat een virus de mensheid bijna heeft uitgeroeid en alle overlevenden blind heeft gemaakt. Nu niemand nog kan zien, moet de mens zich aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven.

Dickinson

Dickinson is een donker maar ook humoristisch coming-of-age-verhaal. Het gaat over de knellende banden van samenleving, genderrollen en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson.

Helpsters

Apple

In Helpsters, een nieuwe kinderserie van de makers van Sesame Street, storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan.

For All Mankind

Apple

In For All Mankind, een nieuwe serie van Ronald D. Moore, zien we wat er zou zijn gebeurd als de ruimtewedloop nooit was afgelopen en het ruimtevaartprogramma het culturele middelpunt van de dromen van Amerika zou zijn gebleven. Space is the place.  

Servant

Apple

Servant is een nieuwe psychologische thriller van M. Night Shyamalan. We volgen een rouwend echtpaar in de Amerikaanse staat Philadelphia nadat een vreselijke tragedie voor een breuk in hun huwelijk zorgde en de deur van hun huis opengezet is voor een mysterieuze kracht.

Truth Be Told

Apple

Truth Be Told is een meeslepende nieuwe serie met Oscarwinnares Octavia Spencer en Emmywinnaar Aaron Paul. De reeks gaat over de Amerikaanse obsessie met podcasts van waargebeurde misdaadverhalen en bespreekt de bijbehorende zorgen over privacy, media en racismekwesties.

Little America

Little America is geïnspireerd door de waargebeurde verhalen van Epic Magazine. De serie brengt de grappige, romantische, doorleefde, inspirerende en verrassende verhalen van immigranten in Amerika tot leven.

Meer
Lees meer...