Apple kondigt nieuwe emoji’s aan in iOS 17.4

Er wordt opnieuw druk gewerkt aan een software update bij Apple. Binnen enkele maandan zal iOS 17.4 verschijnen en naast enkele belangrijke updates, zullen er ook opnieuw nieuwe emoji’s beschikbaar zijn. Het gaat om minder emoji’s dan we van zo’n jaarlijkse update gewend zijn, maar toch zitten er enkele opvallende bij.

In de lente van dit jaar komt Apple met een nieuwe update. Voor wanneer die precies is, is dus nog niet bekend. Maar toch laat de techgigant al weten welke nieuwe emoji’s de gebruikers kunnen verwachten. Naast enkele nieuwe gezichtsuitdrukkingen en voorwerpen, is er vooral veel aandacht voor inclusiviteit en keuzes binnen dezelfde emoji.

Van links naar rechts

Bij de ‘normale’ emoji’s zijn maar tien nieuwe toegevoegd. Het gaat in eerste instantie om twee gezichtjes waarvan eentje ja knikt en de andere nee, een limoen, een paddenstoel en een feniks. Daarnaast krijgen ook de gezinnen een update. Daarbij is een meer genderneutrale emoji voor gezinnen toegevoegd waarbij geen geslacht te zien is. Zo zie je een ouder met één kind, een ouder met twee kinderen, twee ouders met één kind en twee ouders met twee kinderen.

De grootste toevoeging zit bij de mensen zoals wandelaars, rolstoelgebruikers, mensen met een wandelstok en joggers. Zo kan je die emoji’s binnenkort ook allemaal naar rechts laten bewegen in plaats van naar links. Daarbij komen ze ook allemaal in verschillende huidskleuren, geslachten en genders. Op die manier brengt de update dan weer wél veel nieuwe emoji’s op de markt.

De release van iOS 17.4 op Apple-producten zal later dit jaar plaatsvinden.

Meer
Lees meer...