Apple werkt aan systeem dat je gestolen iPhone beschermt tegen diefstal

Apple gaat aan de aankomende update iOS 17.3 voor iPhone een nieuwe feature toevoegen. Het gaat om Stolen Device Protection, een functie die het dieven van iPhone heel wat moeilijker moet maken.

In het nieuws: Hoewel iOS 17.2 nog maar pas beschikbaar is, is Apple al bezig met iOS 17.3. Daarin zou met Stolen Device Protection een belangrijke nieuwe veiligheidsfeature zitten.

Wat is Stolen Device Protection?

  • Stolen Device Protection is een nieuwe feature waarvan gebruikers zelf kunnen kiezen of ze die activeren of niet. Als de functie actief staat, moet je op een iPhone Face ID of Touch ID gebruiken om wachtwoorden te wijzigen of bepaalde andere zaken uit te voeren op een iPhone.
  • Als Stolen Device Protection ingesteld staat, wordt het geactiveerd als een iPhone zich ergens bevindt waar het toestel normaal nooit is. In dat geval vermoedt Apple namelijk dat het toestel mogelijk gestolen is.
  • Momenteel kunnen dieven het gebruik van Face ID of Touch ID omzeilen als ze op de een of andere manier aan het numerieke wachtwoord zijn geraakt. Dat zal met Stolen Device Protection niet meer mogelijk zijn. Een iPhone kan daar dan wel nog steeds mee ontgrendeld worden, maar het geeft je wel geen toegang tot heel wat instellingen en functies. Zo zullen ze het Apple ID dus niet kunnen wijzigen, ontgrendelen of verwijderen van een iPhone. Op die manieren is het niet mogelijk om een gestolen iPhone door te verkopen.

Wanneer? De nieuwe functie Stolen Device Protection zal meer dan waarschijnlijk deel uitmaken van iOS 17.3. Het is wel nog niet bekend wanneer die nieuwe update beschikbaar zal zijn. Wanneer dat het geval is, moet je Stolen Device Protection wel nog manueel activeren in je instellingen bij ‘Face ID & Paswoord’.

Meer
Lees meer...