21 nieuwe emoji’s voor Apple-gebruikers in iOS 16.4

Apple heeft zowel iOS 16.4 als iPadOS 16.4 uitgebracht. Dat zijn de twee nieuwste software-updates voor iPhone en iPad. Daarin heeft Apple weer een flink aantal nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd. Onder andere een hele reeks nieuwe emoji’s werd vrijgegeven.

Het voorjaar is aangebroken en dat betekent traditioneel dat het weer tijd is voor een middelgrote software-update bij Apple. iOS 16.4 en iPadOS 16.4 zijn nu beschikbaar voor iedereen.

Smiley en handgebaar

Nieuw in het aanbod zijn een smiley en een handgebaar. De smiley is een hoofdschuddend gezicht. Een vervelend figuur kan je dus deze nieuwe emoji toesturen als alternatief voor de facepalm.

Ook is er dus een nieuw handgebaar. De ontwerpen voor elk van de huidskleuropties voor het rechtsom duwende hand en het linksom duwende hand zijn zichtbaar op Apple-apparaten. Maar deze huidskleuropties kunnen met het huidige Apple emoji-toetsenbord niet worden geopend via de gebruikelijke druk-en-houd selectiemethode. Dit zal naar verwachting in een volgende iOS-update worden opgelost.

Bron: Emojipedia 

Andere toevoegingen

Bij ‘Symbolen’ zijn er ook enkele toevoegingen. Zo zijn er drie nieuwe kleuren bij de hartjes. Dit om de gaten in het kleurenspectrum te dichten. Toevoegingen zijn roos, lichtblauw en grijs. Andere updates bij de symbolen zijn de Khanda, het symbool van het Sikh geloof, en het draadloze internetverbinding-symbool.

Bron: Emojipedia 

In de categorie ‘Dieren en Natuur’ is ook een grote verandering doorgevoerd. Zo zijn er vanaf nu de eland, ezel, vleugels, gans, merel, kwal en hyacint. Zo is het lijstje van manieren om je ongenoegen duidelijk te maken alleen maar aangedikt: vind je iemand een domme ezel of gans, dan zeg je het vanaf nu met een emoji. De ‘Eten en Drinken’-categorie heeft ook twee nieuwe emoji’s gekregen, namelijk een erwtenpeul en de wortel van een gemberplant.

Bron: Emojipedia 

‘Activiteit’ krijgt er de fluit en de maracas bij. Een waaier en een afrokam vullen de categorie ‘Objecten’ aan.


Bron: Emojipedia 
Meer
Lees meer...