Apple-gebruikers krijgen binnenkort 37 nieuwe emoji’s in iOS 15.4

Het is weer zover! Binnenkort kan je scrollen tussen verschillende nieuwe emoji’s op je iPhone of iPad. In de nieuwste update komt Apple namelijk met 37 nieuwe symbolen, waaronder een aantal opvallende gezichtsuitdrukkingen. De nieuwe emoji’s zullen onderdeel zijn van de iOS 15.4-update die op dit moment wordt getest.

Er komen weer een aantal nieuwe emoji’s bij. Dat deelde The Unicode Consortium mee op Twitter. Het is alweer even geleden dat er nieuwe uitdrukkingen en spullen bijkwamen, maar de iOS 15.4-update zal daar dus verandering in brengen. Eerder maakte Apple al bekend dat de nieuwe update het ook mogelijk zal maken om je Face ID te gebruiken terwijl je een mondmasker aanhebt.

Emoties

Onder die 37 nieuwe emoji’s zitten er heel wat die een emotie voorstellen. Zo is er een schattig wenende emoji, een saluterende emoji, een op de lip bijtende emoji, een smeltende emoji en een emoji die zich probeert te verstoppen.

Daarnaast zullen ook de handgebaren worden uitgebreid. Zo komen er twee toereikende handen, een hand die iets lijkt te kietelen, eentje die het symbool voor geld maakt en twee handen die een hartje maken bij. Ook de gendergelijke en interraciale emoji’s krijgen een update: er zullen twee zwangere mannen en een prins aan het platform toegevoegd, en daarnaast zal je ook de kleur van elk hand in een handshake kunnen aanpassen.

Spullen

Naast emoties en menselijke dingen, komen er natuurlijk ook nieuwe spullen bij. Op vlak van eten en drinken zijn dat de kidneybonen, een morsend glas en een glazen pot. Andere zeer willekeurige nieuwigheden zijn onder andere het koraal, de reddingsboei, het wiel, de lege batterij, de bubbels en de identiteitskaart. Daarnaast maakt ook de trol zijn opwachting, en kan iedereen ook gebruik maken van het volle en lege vogelnest. Ook een infuus en een scan worden aan de catalogus toegevoegd, maar dat komt misschien door de tijd waar we op dit moment in leven.

Meer
Lees meer...