Insider: “Apple plant dit najaar grootste launch ooit”

Apple werkt op dit moment aan een zeer uitgebreid gamma hardwareproducten die in het najaar gelanceerd zullen worden. Het gaat onder andere om de iPhone 14-serie, enkele vernieuwde MacBooks, nieuwe iPad-modellen en drie nieuwe Apple Watches.

In het nieuws: Apple staat voor een belangrijk jaar. Het bedrijf plant niet alleen dit voorjaar enkele belangrijke releases (zoals de nieuwe iPhone SE), maar heeft vooral voor het najaar grootse plannen. Volgens insider Mark Gurman van Bloomberg komt Apple dit najaar met grootste launch van hardwareproducten ooit. Dat schreef hij in zijn Power On-nieuwsbrief. Het gamma is zelfs zo uitgebreid dat de nieuwe producten waarschijnlijk in twee verschillende events zullen voorgesteld worden. Wanneer die precies gepland staan, is nog niet bekend.

Wat mogen we dit najaar verwachten van Apple?

  • De iPhone 14-serie: zoals ieder jaar komt Apple ook dit najaar met een nieuwe reeks iPhone-modellen. Net als de voorbije jaren zullen dat met de iPhone 14, de iPhone 14 mini, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max opnieuw vier versies zijn.
  • Een nieuwe, goedkopere MacBook Pro: Apple maakte vorig jaar indruk met de nieuwste versie van zijn MacBook Pro en zou daarvan dit jaar een goedkopere editie op de markt brengen.
  • Een iMac met een groter scherm. Het zou gaan om een toestel met een mini-LED display met ProMotion-technologie van 27 inch, in vergelijking met de 24 inch van de huidige iMac. Mogelijk zal dit nieuw model de naam iMac Pro krijgen.
  • Twee nieuwe modellen van de Mac Pro: deze modulaire computer die Apple in 2019 lanceerde, lijkt dit jaar twee nieuwe versies te krijgen. Het zou gaan om een toestel met hetzelfde design als de originele Mac Pro en een kleinere versie. Dat eerste model zal mogelijk nog steeds gebruik maken van Intel-processors, terwijl de kleinere versie de nieuwste M1-processor van Apple zal gebruiken.
  • Een grondig vernieuwde MacBook Air: Apple plant in 2022 de grootste update ooit voor de MacBook Air. Dit nieuwe dunnere en lichtere model zal dunnere randen hebben dan de huidige modellen. Daarnaast beschikt deze MacBook Air over een mini-LED display, MagSafe, USB-C-poorten en een snellere versie van de M1-chip.
  • De tweede generatie AirPods Pro: na de release van de langverwachte AirPods 3 vorig jaar krijgt ook de high-end AirPods Pro een upgrade.
  • Drie modellen van de Apple Watch: 2022 wordt een belangrijk jaar voor de Apple Watch met maar liefst drie nieuwe modellen. Het eerste model is uiteraard de gewone Apple Watch Series 8, die voorzien zal worden van enkele nieuwe gezondheidsfeatures. Daarnaast krijgt ook de goedkopere Apple Watch SE een nieuwe versie. Tot slot komt Apple volgens Bloomberg dit jaar ook met een Rugged-model. Dat wordt een extra stevige editie speciaal voor sporters of mensen die vaak buiten zijn.
  • Verschillende nieuwe iPads: Apple vroeg recent in Rusland een licentie aan voor maar liefst negen verschillende iPads. Zo’n licentie is in Rusland verplicht om een geëncrypteerd toestel op de markt te kunnen brengen, maar vertelt ons dus ook veel over de concrete plannen van het bedrijf. Vermoedelijk zal een deel van die nieuwe modellen dit voorjaar al aangekondigd worden en volgt de rest later op het jaar.
  • De langverwachte AR/VR-headset? In de nieuwsbrief van Bloomberg is vreemd genoeg geen sprake meer van de AR/VR-headset waarover eind november de eerste geruchten opdoken. Het leek nochtans de bedoeling van Apple om dat toestel eind 2022 te lanceren, maar recente problemen hebben die planning vermoedelijk doen opschuiven tot 2023.
Meer
Lees meer...