Apple kondigt langverwachte nieuwe AirPods 3 aan

De derde generatie AirPods zijn eindelijk een feit. Dat maakte Apple gisterenavond zelf bekend op hun Unleashed evenement. De draadloze oortjes krijgen een gelijkaardig ontwerp als de AirPods Pro en worden ondersteund door Spatial Audio.

In het nieuws: Apple hield dinsdagavond een online evenement waar het heel wat hardware voorstelde. Een van de nieuwe producten die gelanceerd zijn, zijn de derde generatie AirPods.

Wat mogen we verwachten van de AirPods 3?

  • Zoals eerder al bleek uit enkele gelekte beelden, krijgen de AirPods 3 een nieuw design in vergelijking met hun voorgangers. Apple koos voor het design van de AirPods Pro, waardoor het steeltje van deze nieuwe oortjes dus heel wat korter zijn. Vergeleken met de Pro-versie hebben de AirPods 3 wel geen siliconen eartips.
  • Nieuw bij de AirPods 3 is de Spatial Audio-functie. Die moet zorgen voor een “driedimensionale luisterervaring”. Actieve noisecancellation wordt wel niet ondersteund. Daarvoor moet je nog steeds bij de Pro-versie zijn of bij de AirPods Max.
  • Enkele andere nieuwe features zoals Adaptive EQ, head tracking en AAC-ELD moeten er voor zorgen dat je bij FaceTime-gesprekken echt het gevoel hebt in dezelfde kamer te zijn als je gesprekspartner.
  • Ook de batterij van de AirPods 3 kreeg een grondige upgrade. Zo kan je nu zes uur luisteren of vier uur bellen met één oplaadbeurt. Daarnaast kan je de oortjes nog vier keer volledig opladen met de batterij in de case. Een oplaadbeurt van vijf minuten is bovendien voldoende om de AirPods een half uur te kunnen gebruiken.
  • De derde generatie AirPods kunnen al online besteld worden en komen uit op 26 oktober. De adviesprijs is 199 euro.
Meer
Lees meer...