Left Right
scrollTop top

Apple AirPods 3: wat we al weten en de eerste gelekte beelden


AirPods Apple loper
© Shutterstock

Het ziet ernaar uit dat we niet meer zo heel lang zullen moeten wachten op nieuwe AirPods. Er duiken de laatste tijd steeds vaker geruchten op over de derde generatie draadloze oortjes van Apple. Zo zijn er geruchten over een Apple Event op 16 maart en lekten er begin deze week zelfs enkele mogelijke foto uit van de AirPods 3.

In het nieuws: De geruchtenmolen rond de AirPods 3 draait deze week op volle toeren nadat de Chinese website 52Audio enkele foto’s lekte waarvan zij beweren dat het gaat om het nieuwste model AirPods. Naast de oortjes zelf zien we op de foto’s ook de oplaadcase.

 • Hoewel de leaks van 52Audio in het verleden niet altijd even correct bleken, komen hun foto’s nu wel overeen met wat we al weten uit eerdere geruchten over de AirPods 3.

Wat mogen we verwachten van de AirPods 3? 

 • Heel wat verschillende bronnen hebben het voorbije jaar bevestigd dat de AirPods 3 qua uiterlijk zullen lijken op de ‌duurdere AirPods Pro. In vergelijking met hun voorgangers, de AirPods 1 en 2 zouden ze dus een korte steel hebben en siliconen oordopjes.
 • De oplaadcase lijkt dan weer wel meer op die van de vorige basisversies van de AirPods. Op de foto’s van 52Audio ziet die er iets hoekiger uit dan het hoesje van de AirPods Pro. 
 • Over het uiterlijk van de AirPods 3 is dus al redelijk veel bekend. Als het daarentegen gaat over welke functies erin voorzien zullen zijn, blijft het nog grotendeels speculeren.
  • Volgens de website 52Audio zijn de AirPods 3 voorzien van een soort drukverlagend systeem die de druk in je oor gelijk moet maken aan de druk buiten het oor. Zo vermijd je dat de oortjes na verloop van tijd oncomfortabel aanvoelen. Hetzelfde systeem wordt op dit moment al gebruikt in de duurdere AirPods Pro.
  • De Active Noise Cancelling van de Pro-versie zal dan weer niet voorzien zijn op de AirPods 3. Zo wil Apple de prijs zoveel mogelijk drukken.
 • De batterijen van deze nieuwe AirPods zouden, net als bij hun voorgangers, zo’n 5 uur meegaan als ze volledig opgeladen zijn. Daarmee lijkt Apple zijn oorspronkelijke plannen om de accuduur te verlengen te hebben opgeborgen.

Wanneer worden de AirPods 3 gelanceerd? Voorlopig is het nog steeds speculeren, want Apple heeft zelf nog geen datum bekendgemaakt waarop het met een nieuwe versie AirPods komt.

 • De eerste geruchten over de AirPods 3 dateren al van bijna een jaar geleden. Toen was er zelfs even sprake dat Apple ze nog voor de zomer van 2020 zou lanceren.
 • Al snel was duidelijk dat de eerste helft van 2021 een realistischere datum was.
 • Het voorbije weekend kwam het Twitteraccount LeaksApplePro dan met 16 maart als datum voor het Apple Event waarop de AirPods 3 zouden voorgesteld worden. Voorlopig is het echter nog steeds wachten op de officiële bevestiging van Apple.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…