Apple kondigt nieuwe AirPods Pro aan: ‘noise cancellation’

Apple AirPods Pro
Apple

Gisterenavond kondigde Apple in stilte de nieuwe AirPods aan. Die krijgen de naam AirPods Pro. Ze zien er anders uit en beschikken ook nog eens over noise cancellation. Daarmee kan je het omgevingsgeluid uitschakelen zodat je alleen de muziek hoort.

Als Apple nieuwe producten aankondigt, gaat dat niet altijd gepaard met een groots event. Dat was ook het geval bij de nieuwe AirPods Pro. De nieuwe oortjes waren er opeens gisterenavond, zonder grote aankondiging.

Plastic dopje

Maar ze mogen er wel zijn. Want sinds de lancering van het originele paar in 2017 is er niet veel veranderd aan het uiterlijk van de oortjes. Daar kwam nu verandering in. Niet alleen zien de oortjes er compleet anders uit, ook het doosje is breder en minder hoog geworden.

De oortjes van de nieuwe AirPods Pro doen je misschien denken aan de bedrade dingen die Apple een aantal jaar geleden uitbracht. Die kwamen toen ook met verschillende soorten dopjes om in je oor te steken. Dat is nu ook het geval, maar die plastic dingen hebben wel degelijk een functie.

noise cancellation

Zo kan je vanaf nu met de AirPods Pro namelijk noise cancellation aanzetten. Dat zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid weggefilterd wordt. Dat is aangenaam als je bijvoorbeeld op een lawaaierige bus of tram zit, waardoor je je niet meer kan concentreren op je muziek. Daar wilde Apple komaf mee maken.

Apple AirPods Pro
Apple

Maar als je toch het omgevingsgeluid rond je wil horen, dan kan je met één simpele druk op je oortje de functie uitschakelen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een gesprek wil voeren met iemand zonder je oortjes uit te doen. Daarnaast kan je vanaf nu ook de functie ‘Hé Siri’ gebruiken om Siri activeren. Oude functies zoals een nummer doorspoelen of teruggaan blijven ook behouden.

Hogere prijs

Daarnaast kan het doosje van de AirPods Pro ook draadloos opladen. Op die manier leg je het ding op een QI-lader en voilá: ze zijn weer opgeladen. Volgens Apple kan je iets langer dan 24 uur naar muziek luisteren vooraleer je batterij leeg is. Maar je moet er wel rekening mee houden dat je de oortjes om de vier uur moet opladen. Een oplaadbeurt van vijf minuten volstaat om opnieuw een uur muziek te luisteren.

Dat zijn allemaal leuke nieuwe functies, zeker de noise cancellation. Maar die nieuwe functie komt natuurlijk ook met een nieuwe prijs. Zo zijn deze AirPods een stuk duurder dan zijn voorgangers. Voor een nieuw exemplaar betaal je maar liefst 280 euro. Misschien een idee voor onder de kerstboom?

Gesponsorde artikelen