Apple voor de rechtbank door MacBook-toetsenborden die vastlopen

Apple MacBook Pro 16 Inch
Apple

Het Amerikaanse techbedrijf Apple moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Dat komt omdat het bedrijf verschillende klachten kreeg over het vlindertoetsenbord dat Apple gebruikt in sommige MacBook-modellen. Daarbij zijn verschillende problemen waardoor het toetsenbord snel stuk gaat.

De techreus Apple heeft een rechtszaak aan zijn been. Dat komt omdat verschillende Amerikanen klacht indienden omdat het bedrijf slechte toetsenborden zou verkopen. De rechtbank in de VS bepaalde al dat Apple effectief voor de rechter moet verschijnen. Het bedrijf kan daarmee geen verzoek meer indienen om de zaak te laten vallen. De zaak valt onder een class-action-rechtszaak. Dat wil zeggen dat verschillende mensen zich achter dezelfde klacht scharen.

Vlindertoetsenbord

MacBook Pro Apple
Apple

Alle aanklagers vinden namelijk dat Apple bewust verborgen hield dat er problemen zijn met het nieuwe vlindertoetsenbord. Uit verschillende klachten die het bedrijf kreeg, blijkt namelijk dat de toetsen van het toetsenbord snel stuk gaan.

In 2015 introduceerde Apple het nieuwe vlindertoetsenbord voor het grote publiek. De MacBook was het eerste toestel dat het nieuwe toetsenbord kreeg. De bedoeling was dat Apple op die manier de laptop een stuk dunner kon maken. Dat deel is in ieder geval gelukt, maar de problemen met de knoppen waren wel ongezien.

Nieuwe MacBook met origineel mechanisme

De volgende generaties MacBook Pro’s kregen ook stuk voor stuk het nieuwe vlindertoetsenbord ingebouwd. Maar uit verschillende klachten blijkt dat het toetsenbord stuk gaat als er broodkruimels of dergelijke onder de knoppen blijven steken.

Nu lijkt het alsof Apple van het vlindermechanisme afstapt. Want de nieuwe MacBook Pro (16 inch), die Apple een aantal weken geleden aankondigde, heeft geen vlindertoetsenbord meer. Het techbedrijf greep namelijk terug naar het originele mechanisme dat een beetje werd aangepast. Op die manier geeft Apple eigenlijk zelf toe dat er iets mis is met de vlindertoetsenborden.

Gesponsorde artikelen