Sommige vliegmaatschappijen verbieden MacBook Pro’s, zelfs als er niets mis mee is

MacBook Pro Apple
Apple

Apple riep enkele maanden geleden het MacBook Pro-model met Retina Display terug, dat verkocht werd van 2015 tot 2017. De reden de batterij zou “een risico op brand” met zich meebrengen. Daarop raadde de Amerikaanse overheid vliegmaatschappijen aan om die specifieke MacBook Pro-modellen te weren, een oproep waar ook de Europese maatschappij TUI gehoor aan gaf. Maar nu blijkt dat sommige luchtvaartmaatschappijen alle Apple-laptops aan boord verbieden, zelfs als er niets aan de batterij scheelt.

De vliegmaatschappij Virgin Australia neemt geen enkel risico en verbiedt alle MacBook-modellen in het ruim van hun vliegtuigen. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Bij de “verboden goederen” van de maatschappij lezen we dat “Apple MacBooks” enkel toegelaten zijn in de carry-on baggage.

Het gaat om een eigenaardige maatregel van Virgin Australia, aangezien de grote meerderheid van Apple-laptops niet teruggeroepen is. Verder wijst alles erop dat passagiers wel een MacBook mogen gebruiken eens het vliegtuig opgestegen is.

Geen enkele 15 inch MacBook Pro

Wie met de Amerikaanse maatschappij Qantas Airways vliegt, mag echter geen enkele MacBook Pro met een 15 inch-afmeting aanzetten. Ook zijn al die modellen verboden in het bagageruim, zelfs al werd de batterij niet als onveilig aangeduid. Dat deed Qantas Airways na het terugroepen van de modellen van 2015 tot 2017. Dat meldt de technologiewebsite ZDNet.

Heel wat techneuten vinden het eigenaardig dat de vliegmaatschappij alle MacBook Pro’s met een 15 inch-scherm bant. Wellicht kost het Qantas teveel moeite om serienummers op te zoeken of de verschillende laptopmodellen uit elkaar te houden.

TUI als enige van Europa

Voorlopig weert TUI als enige Europese luchtvaartmaatschappij MacBook Pro-modellen die verkocht werden van 2015 tot 2017.

Wie over een 15-inch MacBook Pro met zo’n onveilige batterij beschikt, kan volgens Apple gratis een veilige batterij krijgen. Daarvoor kan je terecht in een Apple repair center. Check hier of de batterij van je MacBook Pro vervangen dient te worden.

Apple

Gesponsorde artikelen