Apple gaat reparaties aan toetsenbord nieuwe Macbook en Macbook Pro terugbetalen

Apple gaat reparaties aan toetsenbord nieuwe Macbook en Macbook Pro terugbetalen

MacBooks sukkelen al een tijdje met het nieuwe toetsenbord. Het zogenaamde ‘butterfly switch’ toetsenbord is heel kwetsbaar, waardoor één klein stofje of kruimeltje er al voor kan zorgen dat een toets minder goed of zelfs niet meer werkt. Na vele klachten belooft Apple nu reparaties aan het toetsenbord terug te betalen. 

Goed nieuws voor wie een nieuwe MacBook heeft en last heeft van het toetsenbord. Want Apple heeft geluisterd naar de felle kritiek over dit toetsenbord en zal reparaties nu volledig terugbetalen.

‘Butterfly switch’

Sinds de lancering van de MacBook 2015 maakt Apple gebruik van het zogenaamde ‘butterfly switch’ toetsenbord. Een toetsenbord met dunnere toetsen die volgens Apple beter zouden reageren dan andere toetsenborden.

Maar al meteen kwamen er klachten op het toetsenbord. Wanneer er namelijk ook maar het kleinste stofje of kruimeltje z’n weg vindt tussen de randen van de toetsen beginnen die irregulier te reageren. Ze reageren dan niet, of te goed, waardoor je twee keer dezelfde letter typt. Een heel storend mankementje dus.

Naar de rechtbank

Twee eigenaars van een MacBook Pro 2016 stapten daarom naar de rechter. Ze klaagden Apple aan omdat het volgens hen wist van de problemen met het ‘butterfly switch’ toetsenbord, maar deze bewust negeerde.

Apple weigerde namelijk om problemen met het toetsenbord te zien als vallend onder de garantie. Zo moesten mensen de reparatiekosten, die konden oplopen tot 700 dollar (600 euro), volledig zelf ophoesten, zonder enige vorm van terugbetaling.

Terugbetaling

Nu erkent Apple dus toch de problemen en laat het op z’n website weten dat wie problemen heeft met z’n toetsenbord dit gratis mag laten repareren bij een Apple-verdeler. Wie z’n toetsenbord al heeft laten maken en daar de volledige prijs voor moest neertellen, kan dit bedragnu ook terugeisen.

Wie een van de volgende MacBooks heeft en last heeft (gehad) van z’n toetsenbord kan een terugbetaling krijgen.

  • MacBook (Retina, 12-­inch, Early 2015)
  • MacBook (Retina, 12­-inch, Early 2016)
  • MacBook (Retina, 12-­inch, 2017)
  • MacBook Pro (13­-inch, 2016, Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, Two Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2016, Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (13-­inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2016)
  • MacBook Pro (15-­inch, 2017)

Je kan ondervinden welke MacBook je precies hebt door in de linkerbovenhoek van je scherm op het appeltje te klikken en dan ‘Over deze Mac’ te selecteren. Gaat het om een van de bovenstaande edities, dan kan je vanaf nu dus je geld terug krijgen bij een herstelling aan het toetsenbord.

Gesponsorde artikelen