Apple Pencil Pro voorgesteld: Drukgevoeligheid en meer geavanceerde functies

Tijdens het recente “Let Loose“-event van Apple werden niet alleen de nieuwe iPad Pro en iPad Air gepresenteerd, maar ook de langverwachte Apple Pencil Pro. Deze nieuwe styluspen belooft een revolutionaire ervaring voor iPad-gebruikers, met verbeterde precisie, nieuwe functies en een natuurlijker gevoel tijdens het tekenen en schrijven.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Apple Pencil Pro is de dubbele drukgevoeligheid? Daarmee kunnen gebruikers snel een toolpalet oproepen om naadloos van tool, lijndikte en kleur te wisselen. Met een ingebouwde accelerometer en gyroscoop kan de Pencil Pro bewegingen detecteren en hierop reageren. Zo worden intuïtieve handelingen zoals knijpen, dubbeltikken en het selecteren van slimme vormen moeiteloos uitgevoerd.

Bovendien kunnen gebruikers de richting van pen- en penseelgereedschappen eenvoudig aanpassen door de cilinder te draaien. Dat resulteert in een ervaring die even natuurlijk aanvoelt als pen op papier.

Compatibiliteit en beschikbaarheid

De Apple Pencil Pro is compatibel met de onlangs aangekondigde iPad Pro en iPad Air, maar niet met oudere iPad-modellen. Deze nieuwe iPads zijn dan weer niet compatibel met oudere versies van de Apple Pencil. Gelukkig is de iets goedkopere USB-C Apple Pencil uit 2023 wel compatibel met de nieuwe iPads.

Apple-fans kunnen de Apple Pencil Pro vanaf 15 mei verwachten, maar pre-orders zijn nu al beschikbaar voor een prijs van 149 euro.

Meer
Lees meer...