Apple kondigt event aan op 7 mei: nieuwe iPads in aantocht

Apple heeft zonet een nieuw event aangekondigd dat plaatsvindt op 7 mei. Hoewel Apple officieel nog geen details heeft vrijgegeven over wat er tijdens het event zal worden onthuld, verwachten we alvast dat de focus zal liggen op de introductie van nieuwe iPads.

De aankondiging van het event verscheen woensdag op de sociale media kanalen van Apple. “Pencil us in for May 7“, schreef CEO Tim Cook bij de aankondiging, vergezeld van een afbeelding van een Apple Pencil. De officiële slogan van het event is “Let loose“.

Nieuwe iPads

Er waren eerder al geruchten over de komst van nieuwe iPads in mei, en deze aankondiging lijkt die geruchten te bevestigen. In 2023 bracht Apple geen nieuwe iPad op de markt, wat heeft geresulteerd in een dalende verkoop. Ook de globale verkoop van iPhones vertoont een dalende trend, waardoor Apple hoopt dat deze nieuwe iPads voor een noodzakelijke boost zullen zorgen. Op dit moment zijn iPads goed voor ongeveer 6 procent van de totale omzet van Apple.

iPad Pro met OLED-scherm en M3-chip

De nieuwe iPad Pro wordt alweer de zevende generatie, na de aankondiging van het meest recente model in oktober 2022. Het zal het eerste model zijn met een OLED-scherm. Het grootste model zou ook beschikbaar komen in een 13-inch variant.

Daarnaast krijgt de nieuwe iPad Pro ook een snellere chipset dankzij de bijgewerkte M3-chip. Zoals de aankondiging van Apple doet vermoeden, mogen we tijdens het event ook nieuwe accessoires verwachten, zoals de Magic Keyboard en Apple Pencil.

iPad Air met 12,9-inch scherm

Het meest recente model van de iPad Air, de vijfde generatie, dateert al van meer dan twee jaar geleden. De verwachting is dat de zesde generatie de eerste iPad Air zal zijn met een 12,9-inch scherm. De huidige iPad Air heeft namelijk een schermdiagonaal van 10,9 inch.

Meer
Lees meer...