Apple start gratis reparaties wegens ernstige problemen met MacBook Pro en iPhone X

Apple start gratis reparaties wegens ernstige problemen met MacBook Pro en iPhone X

Apple zal gratis MacBook Pro’s en iPhone X’s gaan repareren. Veel gebruikers ondervonden problemen bij de twee toestellen. Apple heeft die mankementen nu officieel vastgesteld en publiekelijk erkend.

Wat is er precies aan de hand? De iPhone X is de eerste iPhone met een notch of inkeping. Die kwam eind 2017 op de markt. Er zit een schermcomponent in de smartphone die bij veel toestellen defect raakt. Het resultaat is dat het beeldscherm uiteindelijk niet meer reageert op aanrakingen. Soms reageert het scherm zelfs zonder dat je het aanraakt.

(Wat het verschil is tussen iPhone Xr en de Xs (Max) lees je hier.)

Geen problemen bij iPhone XS, XS Max en XR

Gelukkig gaat het enkel om de iPhone X. Bij de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn er volgens Apple geen problemen. Wie zit met een defecte iPhone X kan een afspraak maken bij de Apple Retail Store.

(Waar de ‘r’ en ‘s’ voor staan in de nieuwe iPhone Xr en Xs lees je hier.)

MacBook Pro’s tussen juni 2017 en juni 2018

Ook de MacBook Pro zit met een groot probleem. Het gaat om het 13-inch model zonder TouchBar. Soms stopt de SSD in deze computer zomaar met reageren. Dat is hinderlijk omdat je je computer niet kan besturen. Bovendien kan het leiden tot het verlies van data.

Gelukkig doet het probleem zich niet bij alle MacBook Pro’s voor, maar enkel bij de modellen die tussen juni 2017 en juni 2018 zijn geproduceerd. Het gaat louter om de 128GB en de 25GB SSD-modellen. Het probleem was al langer gekend, maar Apple komt nu pas met een gratis reparatieprogramma.

(Check hier hoe je voorgeïnstalleerde apps van je iPhone verwijdert.)

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er problemen vastgesteld worden bij een MacBook. Eerder zette Apple al een gratis reparatieprogramma op voor opgezwollen accu’s. Het is zeldzaam dat een product van Apple met zo veel problemen kampt.

(Hoe je iPhone Xr, iPhone Xs en iPhone Xs Max moet uitspreken, lees je hier.)

Gesponsorde artikelen